Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.02.12 H.

Madarak téli gondozása a Szivárvány Oviban

Madárbarát óvodaként mindent megtesznek!

Apró téli vendégek az Abonyi Szivárvány Óvodában

Óvodánkban nagy hangsúlyt fektetünk az állatok védelmére, ezen belül is a madarak téli gondozására. Madárbarát óvodaként fontos feladatunk a hideg idő és a hó beköszöntével kétlábú kis barátaink etetése és az egész éves itatás folytatása, hiszen sok madárfaj itthon telel, vagy hozzánk érkezik telelni az északabbra fekvő területekről.

A Magyar Madártani Egyesület ajánlásának megfelelően zajlik óvodánkban a madarak téli gondozása, etetése, itatása.

A gyermekek és a szülők előző években közösen készített madáretetői kiemelt szerepet kapnak téli vendégeink életében. Ezeket az etetőket az ősz folyamán gondosan előkészítettük a gyermekekkel közösen madárkáink számára. Napi szinten figyelemmel kísérjük etetőink feltöltöttségét, itatóink vízellátását, szükség szerint pótoljuk. Saját készítésű madárkaláccsal is kedveskedünk vendégeinknek. Óvodásaink rengeteg tapasztalatot gyűjtenek és egyben aktív részeseivé válnak a felelősségteljes állatgondozásnak.

Szeretnénk köszönetet mondani a szülőknek a sok támogatásért és a rengeteg madáreleség felajánlásért, mellyel segítik a gyermekek és a mi munkánkat is.

Bízunk abban, hogy a téli etetést egész éves csicsergéssel és szorgos rovarfogyasztással fogják meghálálni az óvodai kertünkben élő pici tollas barátaink.

Vida Lászlóné

Óvodapedagógus

107 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak