Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.02.12 H.

Megkezdődött a Kostyán kúria felújítása

Korbély Csabáné önkormányzat képviselő gondolatai

Korbély Csabáné: Mindig is a szívem csücske volt a Kostyán kúria

Megkezdődtek a Vasút úton található Kostyán kúria felújítási munkálatai. A helyszínen Korbély Csabáné önkormányzat képviselő, a Humánpolitikai Bizottság elnöke is „szétnézett”. A korábban művelődési ház igazgatóként is dolgozott városvezető nagy örömmel látta, hogy a közbeszerzési eljárás után nyertes cég munkatársai milyen szép munkát végeznek az épületben. Szakszerűen bontják le a válaszfalakat, újra megnyitják a nagy tereket, visszaállítva ezzel az eredeti állapotokat.

„Nagyon boldog vagyok, hiszen fantasztikus érzés látni azt, hogy az épületet lesz módunk és lehetőségünk eredeti fényébe visszaállítani. Már amikor közművelődési szakemberként dolgoztam, titkolt vágyaim közé tartozott a Kostyán kúria valamikori felújítása. Most végre megtörténik a csoda, mellyel egyik álmom is valóra válik! Biztos vagyok benne, hogy a szakszerű felújítást követően Abony egyik ékkövévé válik a patinás épület, melyet megfelelően tudunk hasznosítani is.”- mondta el lapunknak Korbély Csabáné

A Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból bruttó 299.999.998 forint összegű, vissza nem térítendő támogatást biztosított Abony Város Önkormányzata részére a TOP_PLUSZ-1.2.1-21-PT1-2022-00038 azonosító számú „Közösségi és kulturális ingatlan fejlesztés a kúriák városában Abonyban” című projekt megvalósításához.

A támogatási összegből az Önkormányzat ingatlanok felújítását végzi el az alábbi helyszíneken: volt Ungár-kúria (2740 Abony, Szolnoki út 3.) és a volt Kostyán Andor-kúria (2740 Abony, Vasút út 15.). A támogatás 100 %-os intenzitású.

A felújítást a Károlyház Kft. munkatársai végzik el.

141 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak