Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.02.09 P.

Megkezdődött az angol nyelvoktatás szeniorjaink számára

Február 6-án kezdődött meg az oktatás

Február 6-án az abonyi Civil Házban összesen négy csoportban, mintegy 35 fő részére megkezdődött az angol nyelvoktatás.

Pető Zsolt polgármester javaslata alapján vehetnek részt az abonyi nyugdíjasok ingyenes angol nyelvtanfolyamon. A haladók mellett nagyon sokan vannak azok, akik most kezdik az idegennyelv elsajátítását. Tanáruk Nagy Abonyi Erna, aki egészen egyszerűen el volt ragadtatva a csoportok tagjaitól. Erna lapunknak elmondta, hogy sok fiatalt is megszégyenítő tudásvággyal, koncertrációs képességgel és lelkesedéssel vágtak neki időseink az angoltanulásnak. A Civil Házban heti két alkalommal vesznek részt a „nebulók” az oktatáson. Nagyon jó érzés volt látni és hallani őket, látni örömüket.

A Szenior Akadémia nagyon népszerű a városban, mintegy 100-140 fő vesz részt az egyre gyakrabban megrendezett kurzusokon, előadásokon. Ennek folytatása, fontos állomása az ingyenes angol nyelvtanulási lehetőség. Pető Zsolt polgármester elmondta, hogy cél az, hogy minél több aktív programot tudjanak szervezni, kínálni a nyugdíjas korcsoport számára. A szellemi frissesség megtartása, szinten tartása a mentális és fizikai egészség egyik alkotóeleme is az időskorban. A mai világban nyugdíjasaink közül nagyon sokan számítógépeznek, egyre többen böngészik a világhálót, ahol sokszor találkoznak angol szavakkal, tartalmakkal. Az itt való eligazodásban is jó segítséget nyújt ez a tanulási forma.

Az angol órákon részt vett a Szoljon.hu, Új Néplap tudósítója, Rózsa Róbert is, aki szintén beszámol majd a történtekről.

Abony Sajtó

149 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak