Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.02.02 P.

Abonyba látogatott Bozó Tibor dandártábornok úr

Pető Zsolt polgármester számolt be a látogatásról

Február 1-én illusztris vendégeim voltak, Bozó Tibor tábornok úr és Dr. Bali Tamás ezredes úr, a Magyar Honvédség Kiss József 86. Helikopterdandárjának parancsnoka személyében. Bozó Tibor, Varga János Olimpiai- Világ és Európa Bajnok birkózónk özvegyének, Vargáné Gabikának személyes jó ismerőse, aki János bácsi barátja volt.

A napot a Polgármesteri Hivatalban, irodámban kezdtük. A megbeszélésen részt vett Dudinszky Mónika alpolgármester asszony és Krupincza János önkormányzati képviselő társam is, majd a kötetlen megbeszélés után a Török János Református Oktatási Központ Kinizsi Pál Gimnáziumában tettünk látogatást. Az intézményben Stummer- Mészáros Bernadett igazgató asszony és Szendrei- Juhász Ágnes intézményvezető helyettes asszony fogadott bennünket. A katonai vezetők az iskola kadétprogramjában résztvevő diákokkal is találkoztak. Bozó Tibor tábornok úr kötetlen beszélgetést folytatott a kadétokkal, ellátta őket jótanácsokkal a pályaválasztás és felvételi kapcsán, és nagy örömmel nyugtázta, hogy a diákok közül többen is katonai pályát szeretnének választani. Ezt követően a Varga János Birkózócsarnokhoz sétáltunk, ahol gyertyagyújtással és néma főhajtással tisztelegtünk az aktív éveiben katonaként szolgáló Varga János Olimpiai Bajnok, Abony Város díszpolgára előtt. Lőrinczy Attila, az Abonyi Birkózó Club vezetőedzője mutatta meg a vendégeknek a sportlétesítményt.

Nagy öröm számomra, hogy ilyen rangos vendéget fogadhattunk Abonyban, bízom abban, hogy hamarosan ismét találkozhatunk Bozó Tibor tábornok úrral és kölcsönösen segíthetjük egymást.

Köszönöm Önnek a látogatást, és Dr. Bali Tamás ezredes úrnak is, hogy velünk tartott.

Pető Zsolt

polgármester

199 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak