Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.02.01 Cs.

Babák a Városházán

Zenebölcsis foglalkozás is színesítette a találkozót

Január 31-én összesen 41 abonyi kisgyermek kapott egyenként 15.000 forintos vásárlási utalványt, mely támogatást a Szeretlek Abony Program keretében szavazta meg Abony Város képviselő- testülete.

Az utalványok átadására a védőnők által beküldöttek alapján negyedévente kerül sor a Városházán, ünnepélyes keretek közt, minden abonyi lakcímmel rendelkező kisgyermeknek. Nagy öröm számomra, hogy ilyen sokan személyesen is részt vettek az eseményen, melyen Czagány Zsolt önkormányzati képviselő mondott köszöntő beszédet. Ezután Fazekas Tatár Csilla tanárnő tartott Zenebölcsi foglalkozást az apróságoknak és szüleiknek, mely szemmel láthatóan mindenkinek nagyon tetszett.

Az utalványok átadásában a Polgármesteri Hivatal munkatársai nyújtottak segítséget, Kovács Teodóra osztályvezető asszony Méri Irén anyakönyvvezető adták át azokat.

Pető Zsolt

Polgármester

 

Czagány Zsolt önkormányzati képviselő köszöntő beszéde

Kedves jelenlévők, édesanyák, apukák, nagyszülők, abonyi babák!

Tisztelt polgármester úr!

Nagy szeretettel és tisztelettel köszöntöm Önöket, köszöntelek benneteket ezen a jeles napon. Végtelenül jó érzés látni azt, hogy milyen sok gyermeket fogadhatunk itt, a babautalványok átadása alkalmával minden negyedévben.

Egy település megtartó ereje abban is nagyban rejlik, hogy mennyien vállalnak gyermeket, és maradnak helyben, választják életük mindennapi színteréül, gyermekeik felnevelésére Abony városát. A városvezetés, a Városunk Fejlődéséért Egyesület képviselőcsoportja ahogyan eddig is, a későbbiekben is igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy a fiatal párokat, házastársakat, kisgyermekes szülőket a rendelkezésre álló lehetőségeinek megfelelően támogassa a Szeretlek Abony program keretében. Ennek egyik példája a mai nap, amikor minden kisgyermekes szülő 15.000 forintos vásárlási utalványt kap, melyből gyermekének van módja és lehetősége vásárolni.

Tudjuk, hogy ez csupán egy jelképes segítség, ugyanakkor valljuk, hogy a sok kicsi sokra megy. Ezért is szervezünk olyan rendezvényeket, programokat, ahol a családok minden tagja, még a legapróbbak is, önfeledten szórakozhatnak, akár egy egész életre szóló élménnyel gazdagodhatnak. Ezért is épült új játszótér a Mikes- tó partján, a Parkerdőben, melyet ismét megnyitottunk és kisállatsimogatót hoztunk létre. Folyamatosan fejlesztjük óvodáinkat, új bölcsődét építünk hamarosan.

Tudjuk, hogy szemünk fénye a gyermek, mely a jövőt jelenti minden szülő, nagyszülő számára. Legnagyobb kincsünk a gyermekeink mosolya. Szülőnek lenni egy életre szóló élmény és egyben kedves kötelezettség is. Egy olyan kötelék, mely áthatja mindennapjainkat, és a szeretet érzésével tarja egyben, kovácsolja össze a családokat, és ezáltal Abony városát is.

Büszke vagyok az abonyi édesanyákra, édesapákra, akik vállalták azt, hogy szülők lesznek. Én magam, kétgyermekes apaként, feleségemmel közösen egyengetem gyermekeim életét, és úgy gondolom, jó velük, itt Abonyban élni.

Tamási Áron, testvértelepülésünk az általam is szeretett Farkaslaka szülöttének idézetével zárnám gondolataimat:

„Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.”

Kívánom, hogy Önök legyenek otthon, itthon Abonyban. Isten éltesse Önöket, erőben, egészségben szeretetben! Köszönöm megtisztelő figyelmüket.

117 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak