Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.01.29 H.

Újévi hangverseny

Rendkívül színvonalas és impozáns koncertnek lehettünk részesei!

Ezúton is sok szeretettel és tisztelettel köszönöm az Abonyi Fúvószenekari Egyesület és Mazsorettcsoport rendkívül színvonalas és impozáns Újévi hangversenyét, melyet a Kultúra Házában rendeztek meg január 27-én. Nagyon büszke vagyok erre a civil szervezetünkre, mely hírét viszi Abony városának, és ízelítőt ad a helyi kulturális életből más településeken és az országhatárokon túl is. Gratulálok Czagányné Pusztai Ágnes fodrásznak, aki kitüntető oklevelet vehetett át az egyesülettől, a karitatív munkája miatt.

 

Újévi hangverseny: Polgármesteri köszöntő

Tisztelt Képviselő Úr!

Tisztelt Fúvószenekari Egyesület Tagok!

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Kedves Barátaim!

Mintha tegnap lett volna, mikor itt ebben a teremben együtt köszöntöttük a 2023-as esztendőt. Elrohant egy év. Kudarcokkal és sikerekkel, bánatokkal és örömteli pillanatokkal vegyes év van mögöttünk.

Néhai Megyeri Pista bácsi Pest megye díszpolgárának mondása volt, hogy a legfontosabb emberi kompetencia az alkalmazkodóképesség. Az elmúlt évekre, évre visszaemlékezve sokszor eszembe jut ennek az igazsága.

Hiszen nem gondoltunk volna arra, hogy 2020-21-ben járványhelyzettel kell megküzdenünk, mégis bekövetkezett, alkalmazkodtunk a kihíváshoz és megoldottuk. Nem gondoltuk volna, hogy 2022-ben rezsiválsággal kell megküzdenünk, de alkalmazkodtunk a helyzethez és megoldottuk. Nem gondoltuk, hogy 2023-ban a rezsiválság mellett magas infláció tesz próbára bennünket, de ezt is megoldottuk.

És nem csak azt oldottuk meg, hogy a megszokott színvonalú közszolgáltatásokat biztosítsuk Abonyban, hanem fejlődni is képesek voltunk. Biztonságosan működtettük óvodáinkat, egészségügyi ellátásokat, szociális intézményeinket, sport és szabadidős létesítményeinket, kulturális intézményeinket.

Ez mellett fejlesztettünk saját forrásból és pályázatokból. Többek mellett napelemes rendszereket telepítettünk az óvodáinkba, elkészült a civilház, megújult a Sívó kúriát, felújítottuk a II. világháborús emlékművet, Uniós projektből elkészült a Mária Terézia és a Somogyi Imre út, ezen kívül mintegy 61MFt-ból 8 belterületi utcát újítottunk fel, 30MFt szintén saját erőből felújítottuk a víztorony vízterét.

2023-ban 7 pályázatunkkal 1.850.000.000.-Ft támogatást nyertünk el. Ez mellett a város saját forrásból, vagyis a helyi adó és díjbevételeinkből 169MFt fejlesztést tudtunk megvalósítani.

Az intézmények működtetése és a fejlesztések mellett nagy hangsúlyt fektettünk a városi programokra, melyeknek hatalmas szerepe van a városi közösségépítésben. Pecsenye Parádé, Tarka Téri Piacok, Fúvószenekari találkozó, Városnapok, Vágta és számtalan önkormányzati és civil program részesei lehettünk. Ezek között is kiemelt helyet foglaltak el a Fúvósok és a mazsorettek programjai számtalan városi rendezvényen. Büszkék vagyunk a Fúvószenekari Egyesület lengyel testvértelepülésünkön tett látogatására, sikeres fellépéseire.

Kedves Barátaim!

Nehéz és tartalmas év van mögöttünk, de hiszem, hogy az elmúlt esztendő mind a 365 napján jó volt Abonyinak lenni!

És mi előtt állunk 2024-ben? Újabb kihívások előtt, melyekhez újra és újra alkalmazkodnunk kell! Átalakuló banki szolgáltatások, átalakuló egészségügy, digitalizáció terjedése, mesterséges intelligencia megjelenése.

Semmi sem állandó, csak a változás maga. Mondta Herakleitosz. És ennek igazságáról évről évre, nap mint nap megbizonyosodhatunk. A változások pedig kétségeket és félelmeket kelthetnek bennünk.

Nekünk azonban nem sírni kell, hanem meg kell küzdenünk a világgal. Mondta Tamási Áron.

Az elmúlt évek tapasztalata alapján úgy hiszem, hogy mi Abonyiak ahogyan eddig is úgy 2024-ben is sikeresen megküzdünk minden előttünk álló nehézséggel.

A célunk változatlan: Erősíteni az abonyi identitást, a város népességmegtartó képességét, óvni értékeinket és jövőt biztosítani gyermekeink, unokáink számára. Itt Abonyban.

Ennek érdekében folytatjuk a városépítő munkát. 2024-ben Új piacot építünk, kúria épületeket újítunk fel, fejlesztjük az egészségmegőrző központot, közösségi házat és bérlakásokat építünk

Ez mellett nem teszünk le nagy terveinkről sem a Gimnázium épületének korszerűsítéséről és bővítéséről, a Strand fejlesztéséről és az ifj. Drávay József Ifjúsági Tábor felújításáról.

Folytatódnak a programok. Lesz újra Pecsenye Parádé, Fúvószenekari Találkozó, Tarka Tér és Vágta és számtalan civil rendezvény.

És ami folytatódik még: A városvezetés a jövőben is támogatja a fúvószenekart és a mazsoretteket.

Hiszem, hogy 2024-ben is csak együtt lehetünk, csak együtt leszünk sikeresek.

Boldog és fellépésekben gazdag újévet kívánok az Abonyi Fúvószenekari Egyesületnek.

Egészségben teljes boldog új esztendőt kívánok Abony Város minden Polgárának.

Pető Zsolt polgármester

 

Köszönjük a remek képeket Makó András barátunknak!

144 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak