Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.01.23 K.

Megújul két régi szép kúriánk

Az Ungár ház és a Kostyán kúria felújítása

Január 22-én megtörtént a munkaterület átadás- átvétele a helyi önkormányzat, polgármesteri hivatal munkatársai, valamint a közbeszerzésen nyertes vállalkozó részéről. Hamarosan megkezdődhet az Ungár ház és a Kostyán kúria felújítása egy nyertes pályázatnak köszönhetően, összesen 300 millió forintból.

Ahogyan azt korábban megírtuk:

Október 4-én a Károlyház Kft. képviselője és Pető Zsolt polgármester aláírta azt a vállalkozói szerződést, mely két abonyi kúria felújítását tartalmazza. A közbeszerzési eljárás nyertese szolnoki, komoly referenciákkal rendelkező cég. A projekt a Kostyán Andor- és az Ungár kúriát érinti, külső és belső renoválást tartalmaz. Mindkét épület értékes műemlék, melyek a felújítást követően Abony újabb ékkövei lesznek.

A projekt az „Élhető települések” című, TOP_Plusz-1.2.1-21 „ felhívásra beadott sikeres pályázatból valósulhat meg. Az abonyi pályázat címe: Közösségi és kulturális ingatlan fejlesztés a kúriák városában Abonyban.

A projekt összes költségvetése mintegy 300 millió forint.

Projektazonosító: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-PT1-2022-00038

Megvalósulás helyszíne: volt Ungár-kúria - 2740 Abony, Szolnoki út 3., volt Kostyán Andor-kúria - 2740 Abony, Vasút út 15.

Kedvezményezett neve: Abony Város Önkormányzata

A projekt megvalósításának tervezett befejezése: 2025. 10. 06.

195 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak