Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.01.10 Sze.

IV. Abonyi Pecsenye Parádé

Bejelentés és csapatnevezési információk

Íme a bejelentés, amit már sokan várnak izgatottan. Kőbe vésett időponttal jelentkezik a Pecsenye Parádé! Időpont: 2024. március 22-23.

Idei évben negyedik alkalommal rendezi Abony Város Önkormányzata a város kiemelt rendezvényét a 4. Abonyi Pecsenye Parádé elnevezésű főzőversenyt és kulturális fesztivált.

A Pecsenye Parádé nagyszerű szórakozást kínál a család minden tagjának. Kicsik és nagyok tölthetnek el egy felejthetetlen hétvégét városunkban. Már a helyszín is különleges, hiszen a parádét Abony város gyöngyszemének nevezett Főtéren szervezzük.

Kora reggel harminc főzősátorban indul a verseny, a csapatok az otthonról hozott tudásukkal és a családi hagyományokkal fűszerezik a disznó feldolgozást. Minden csapat egy- egy fél malacot kap szombat hajnalban, országosan elismert zsűritagok értékelik a hét kategóriában nevezésre bocsájtott ételeket.

A kulináris élvezetekért rajongó látogatók helyben, frissen sült pecsenyét, hagymás vért, hurkát, kolbászt kóstolhatnak a versenyző sátrak kínálatából. Frissen, kemencében sült kenyér és házi savanyúságok, pálinkák kerülnek az asztalokra.

Egész napos színpadi produkciók palettája, zenés műsorszámok, tánc és standup előadás garantálja a parádés hangulatot. A színpadi programok összeállításánál is törekszünk arra, hogy a magyar nóta, néptánc és mulatós produkciók illeszkedjenek a disznóvágás hangulatához. Estére pedig a fiatal korosztálynak adjuk át a táncteret. Abonyban most először lép színpadra az R-Go együttes Szikorástul, Gidástul.

A házi portékákat, kézműves termékeket kínáló udvar mellett látványos pecsenyések, büfék és különleges édesség árusok sorakoznak fel. Rendezvényeink magas színvonalát a gondosan kiválogatott árusok, kézművesek, őstermelők adják. Szívesen járnak hozzánk a kézműves termékeket kínáló árusok, a helyi és a térségből érkező termelők.

Rendezvényeinkkel Abony városába hozzuk a magyar gasztronómiai kínálat különlegességeit, a hazai- háztáji ízeket. Ösztönözzük a helyi kistermelőket a házi termékek készítésére és lehetőséget és teret adunk arra, hogy el is tudják adni azokat. Kiváló borok teszik még felejthetetlenebbé az ételeket, száraz kolbász, házi sütemény és pálinkaverseny színesíti a programokat.

Szerte az országból érkeznek hozzánk vendégek, idén is 5-6000 látogatóra számítunk. Különleges és kiemelt rendezvényünkre vendégül hívtuk határon túli testvérvárosaink képviselőit is, Farkaslaka községből már visszajelzést kaptunk, érkezik hozzánk a polgármesteri hivatal delegációja, de várjuk lengyel és szlovák testvérvárosi kapcsolatainkat is.

Versenyző csapatok részére elkészült a nevezési lap. Kérjétek nyugodtan nyomtatható PDF formában, küldjük messengeren vagy e-mailben. És egy majdnem biztos titkos információ: A 4. Abonyi Pecsenye Parádé Zsűri elnöke Kovács Lázár séf lesz.

Pecsenyézzetek velünk!

Nevezési lap:

418545719 400848775789133 8980983358604846534 n

4893 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak