Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.01.09 K.

Fontos témák napirenden az intézményvezetői értekezleten

Beszámoló az értekezletről:

Január 8-án intézményvezető értekezletet tartottak Pető Zsolt polgármester irodájában, ahol az idei esztendőt érintő fontos változások, a költségvetés kidolgozása, nagyobb rendezvényeink voltak a legfőbb megbeszélendők.

Az értekezlet elején Pető Zsolt polgármester kérte, hogy a február 15-én kötelezően elfogadandó költségvetés végleges kidolgozása során minden intézmény tartsa szem előtt a takarékos és költséghatékony működtetés szempontjait. Igaz, hogy a rezsi árak a tavalyihoz képest mérséklődtek, ugyanakkor az állam idén nem ad a megnövekedett költségek fedezetére kompenzációt. Született egy új kormányrendelet, mely szerint a közületi vízfelhasználók mindegyikének- így az abonyi önkormányzatnak és intézményeinek is- alapdíjat kell fizetnie, és a vízdíjak is jelentősen növekednek. Ez több tízmilliós többletkiadást eredményezhet.

Dr. Pusztai Dezső főorvos úr tájékoztatást adott arról, hogy az orvosi ügyelet a tervezet szerint Abonyban 2024. február 1-től központosított formában az Országos Mentőszolgálat bevonásával kerül megoldásra, melynek bázisintézménye a Ceglédi Toldy Ferenc Kórház lesz. Abony mellett összesen 15 település tartozik majd ebbe az ellátási körzetbe, ők egyszerre lépnek be a rendszerbe. Pető Zsolt polgármester kiemelte, hogy irreálisan magas jelenleg az az összeg, melyet az orvosi ügyelet ellátását végző vállalkozásnak fizetnek. Csak január hónapban egy 7 millió forint, több mint kétszerese a tavalyi összegnek.

A vezetői értekezleten szó esett kiemelt rendezvényeinkről is, így az idei Pecsenye Parádé, a pünkösdi Városnapok, a III. Abonyi Vágta, az Augusztus 20.- i ünnepségsorozat, valamint a Magyar Olimpiai Akadémia abonyi vándorgyűlése kap 2024-ben kiemelt figyelmet.

A megbeszélésen minden intézményvezető beszámolt az elmúlt időszakban végzett munkájukról és a közeljövőbeli teendőkről.

Abony Sajtó

191 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak