Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.11.17 P.

Olimpiai vándorgyűlést tarthatnak Abonyban

Pető Zsolt Polgármester beszámolója

Olimpiai vándorgyűlést tarthatnak az olimpia évében Abonyban

"November 15-én kedves vendégeim érkeztek, akiket Krupincza János önkormányzati képviselővel, a POWER Karate SE szakvezetőjével közösen fogadtunk. Varga János Olimpiai-, Világ-, és Európa Bajnok birkózónk özvegye, Gabika és Győr Béla, a Magyar Olimpiai Akadémia MOB Fair Play- díjas főtitkára, az olimpiai mozgalom aktív hagyományőrzője, a Honvéd és a hazai sportújságíró-szövetség elnökségének tagja, lelkes olimpiai és sport-témájú relikviák gyűjtője, a katonaolimpikonok-téma szakértője. A megbeszélés témája egy országos rendezvény volt, melynek a tervek szerint Abony városa adhat otthont, jövő év őszén. A helyszíneket is megtekintettük vendégeinkkel, mely a Kultúra Háza lesz, de emellett a Varga István Városi Sportcsarnok és a Varga János birkózócsarnok is bevonásra kerül. Nagy öröm számomra, hogy az olimpia évében, a sportrendezvényt követően kerülhet sor városunkban a Magyar Olimpiai Akadémia vándorgyűlésére, melyet pontosan 80. alkalommal szerveznek meg jövő év őszén. Az olimpia után bajnokaink, olimpikonjaink is részt vesznek majd a rendezvényen a tervek szerint. Emellett tervezzük az Abony sportját bemutató kiállítást, valamint olimpiai kiállítást is, a sportegyesületek is bemutatkoznak a programon. Szó esett arról, hogy hamarosan akkreditált képzés indul testnevelők számára, olimpia mozgalom témában. Az ingyenes képzésben módjuk és lehetőségük lesz az abonyi tanároknak is részt venni.

A sportvezető részt vett korábban a Varga János birkózócsarnok átadó ünnepségén is, személyes jó barátja volt bajnokunknak. A sportlétesítmény előtt koszorúztunk, gyertyát gyújtottunk János bácsi emlékére, és néma főhajtással fejeztük ki tiszteletünket. Kilátogattunk a Nagytemetőbe is, ahol gyertyát gyújtottunk a Skultéty Család síremlékénél. Idősebb Skultéty Sándor volt János bácsi nevelő edzője, fia Sándor pedig tagja volt a Magyar Olimpiai Bizottságnak.

Jóleső érzés volt, hogy Győr Béla főtitkár úr elismerően szólt városunkról, a helyszínek nagy sikert arattak. Emellett elmondta, hogy Abonyban remek összetartó közösség működik, így nagyon szívesen jön városunkba."

Pető Zsolt

Polgármester

161 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak