Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.11.11 Szo.

Munkahelyteremtő beruházásról tárgyalt Pető Zsolt polgármester

A napokban Pető Zsolt polgármester dolgozószobájában fogadta az EURO-CONTI PARK INVEST AND TRADE Kft. tulajdonosát, Jack Zhangot, akivel a későbbiekben esetlegesen lehetséges abonyi befektetésről, munkahelyteremtő beruházásról folytattak megbeszélést.

A cég Cegléden üzemel, ingatlanfejlesztés, bérbeadás a fő profilja. A szomszéd városban úgynevezett Tech Parkot létesítettek, ahol technológiai gyártó cégek vannak jelen. A helyszín a korábbi EVIG területe, ahol lézeres hegesztő- és csomagolástechnológiai gépeket gyártanak. A megbeszélésen jelen volt Pallagi Imre, az EURO-CONTI PARK INVEST AND TRADE Kft. menedzsere is, valamint Csanádi Csaba az Abonyi Városfejlesztő Kft ügyvezetője is.

Elhangzott, hogy szerencsés lenne, ha Abony városának lenne egy nagyméretű, mintegy 20 hektár nagyságú olyan ingatlana, ahová befektetők telepedhetnének le. Jack Zhang az EURO-CONTI PARK INVEST AND TRADE Kft. tulajdonosa szerint Abony földrajzi fekvése, megközelíthetősége kiváló, ezért lát esélyt arra, hogy a későbbiekben közvetítésével befektető érkezzen a városba.

A cég olyan beruházásokat preferál, ahol a fő gyártó cég mellett a beszállítók, kisebb alkatrészeket gyártó vállalkozások is a közelben tudnak letelepedni, hiszen ez így jóval költséghatékonyabb megoldást jelent. Bízzunk benne, hogy a közös gondolkodás folytatódik, és Abonyba újabb vállalkozások települhetnek a jövőben.

Abony Sajtó

243 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak