Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.11.11 Szo.

Ismét üzemel a víztorony

Elkészültek a felújítások

Örömmel jelentem be, hogy november 9-én a kora délutáni óráktól ismét üzembe helyezték a felújítási munkálatokat követően az abonyi víztornyot. A feladatot Abony Város Önkormányzata saját költségvetéséből végeztette el.

Abony Város Önkormányzat képviselő- testülete tavaly novemberben egyhangú igennel döntött arról, hogy a kivitelezési munkálatokat el kell végeztetni, mert az ivóvízhálózat zavartalan és üzembiztos működése érdekében felújítás szükséges, mely alapvetően szigetelési munkálatokat foglal magában. A projekt keretében az abonyi víztorony vízterének szigetelése megtörtént.

Idén szeptember 19-én megkezdődtek a munkálatok, mely azt jelentette, hogy a város vízellátása víztorony nélkül, nyomástartásos üzemmódban működött.

A fejlesztés összköltsége 30.881.726 forint volt, melyet saját költségvetésében biztosított Abony Város Önkormányzata. A kivitelező az Épít 2018. Építőipari és Szolgálattó Kft volt.

Ezúton szeretnénk megköszönni a DAKÖV Kft abonyi üzemmérnökség munkatársai nevében is a lakosság türelmét, pozitív hozzáállását, melyet a kivitelezési munkálatok időtartama alatt tanúsított. A beruházás során nagy segítséget kaptunk Majercsik Józseftől, a DAKÖV munkatársától és a megbízott műszaki ellenőrünktől Majercsik Sándortól, akik magukénak érezték a projektet és napról napra nyomon követték, figyelték a munkálatokat.

Pető Zsolt

Polgármester

Képeink közt a korábbi és a mostani állapotok is láthatók.

225 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak