Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.11.11 Szo.

Kulturált Települési Környezet pályázat

Illusztris vendégeket fogadtunk

Ahogyan arról beszámoltunk a közelmúltban pályázatot nyújtottunk be Pest Vármegye Önkormányzatához Abony a 30 éves megújuló város címmel. Ebben a pályázatban a Civil Házzal, a Mikes- tó rekreációs fejlesztésével, valamint a Sívó kúriával pályáztunk.

A szakmai zsűri október 30-án látogatott el hozzánk. Nagy öröm számomra, hogy vendégül láthattuk Pányi Zsuzsa okleveles építészmérnököt, Pest Vármegye Főépítészét és kolléganőjét Schindler- Kormos Eleonórát településfejlesztési és településrendezési referenst.

A fejlesztések bemutatása előtt kötetlen beszélgetést folytattunk településfejlesztési terveinkről, elképzeléseinkről dolgozószobámban, ahol Mártika néni legendás süteményeit, többek közt a habos islert is megkóstolhatták vendégeink. A finomságok nagy sikert arattak. A szakmai bejáráson velünk volt természetesen Abony Város Főépítésze Marsalné Kovács Judit és Csanádi Csaba, a Településfejlesztési osztály vezetője is.

Ahogyan arról korábban beszámoltam, a pályázat eredményétől függetlenül nagyon büszke vagyok arra, hogy erre módunk és lehetőségünk adódott, hiszen az elmúlt időszak fejlesztései nagymértékben javították Abony köztereinek állapotát.

Az elbírálásról a későbbiekben beszámolunk majd.

Pető Zsolt

Polgármester

95 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak