Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.02.03 Sze.

Csányi Sándor üzenete

Csányi Sándor, elismert szaktekintély, akit Gulyáskirályként is ismernek országszerte, sőt a határon túl is. 

 Abonyban él, és szívügyének érzi a Város dolgait. A közelmúltban megválasztották a gasztronómiai és rendezvényszervező szakembert a Helyi Értéktár Bizottság elnökévé is.

A jelenlegi városvezetéssel példásan együttműködve, találta ki az úgynevezett Pecsenye Parádét, és vitte sikerre tavaly márciusban. Csányi Sándor lapunknak elmondta, hogy országosan nagy sikert aratott a rendezvény, a koronavírus miatti zárás egyik utolsó nagyszabású programja volt, melyen sok ezren vettek részt. A látogatók, zsűritagok és főzőcsapatok nem csak abonyiak voltak, hanem az ország minden pontjáról érkeztek, sőt határon túlról is.

„Nagyon bízom benne, hogy ebben az évben is megrendezhetjük az Abonyi Pecsenye Parádét, melyet a szakma is nagyon vár. Igazán színvonalas rendezvényt álmodtunk meg az abonyi városvezetéssel, és sikerre is vittük. Ez egy igazi csapatmunka volt, köszönettel tartozom mindenkinek aki mellém állt! Nélkülük nem sikerülhetett volna! Úgy gondolom, hogy a rendezvény megszervezésének végső határnapja április 15. lehet, amennyiben megtörténik a tiltások feloldása. Amennyiben nem, úgy bízom benne, hogy november hónapban lesz lehetőségünk ismét a szervezésre. A Tarka Borjú Fesztivált is szeretnénk ebben az évben is megrendezni, azt gondolom, ezt is nagyon várják már az abonyiak. El kell mondanom, hogy több okból is különleges ez az esztendő, idén leszek 70 éves, de ami még ennél is sokkal fontosabb az az, hogy 150 éves idén van az évfordulója annak, hogy a kutatások alapján kiderült, bizonyossá vált, hogy a „Sej Nagyabonyban csak két torony látszik” dal a MI Városunkról, Abonyról szól. Ezzel kapcsolatban is fontosnak tartom, hogy idén, mint a Helyi Értéktár Bizottság elnöke, e köré fűzzünk fel programokat, eseményeket. Bízom benne, hogy hamarosan személyesen is találkozunk!”- mondta el lapunknak Csányi Sándor.

LV

Képünk az első Pecsenye Parádén készült

A cikk megjelent az Abonyi Napló januári lapszámában

956 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak