Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.10.09 H.

Testvértelepülések tornája

Fantasztikus hangulatban telt a hétvége

Drága Barátaim! Ezúttal is nagy tisztelettel és szeretettel köszönöm Nektek, hogy nálunk jártatok ezen a hétvégén! Bízom benne, hogy hamarosan lesz folytatás!

Október 7-én léptek pályára vendégeink csapatai Abonyban a testvértelepülések szenior labdarúgó tornáján, melyet hagyományteremtő céllal rendeztünk meg. A Mucsányi Tamás műfüves pályán rendkívül sportszerű, látványos és színvonalas mérkőzések zajlottak. Nagy öröm számomra, hogy vendégül láthattuk Farkaslaka, Székelyudvarhely és Nagyabony csapatait. A mérkőzések előtt közösen énekeltük el a magyar himnuszt és a Nélküled című zeneszámot. Magyarságunk az, mely összeköt bennünket, de a közös nyelv a labdarúgás szeretete is. Felemelő érzés volt ezen a napon pályára lépni, Veletek közösen sportolni. Vallom, hogy a testvértelepülések legfontosabb eleme, hogy a civilek kössenek akár életre szóló barátságokat. Ezen a hétvégén mintegy 40 főt láthatott Abony vendégül.

Jó dolog, hogy már korábban volt kapcsolat az abonyi labdarúgók és a székely csapatok között, és most ismét egymással játszhattak Abonyban. Köszönöm a helyi csapatoknak is a példás helytállást!

A tornát Farkaslaka csapat nyerte meg, második lett az abonyi Kéttorony, harmadik Nagyabony, negyedik Székelyudvarhely és ötödik helyen az abonyi GEDI-Press zárt.

Mindenkinek szeretettel gratulálok!

Pető Zsolt polgármester

218 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak