Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.10.04 Sze.

Új kerítés épült a Nagytemetőben

Önkormányzati támogatással valósult meg.

A Nagytemető kerítése sajnálatos módon cserére szorult. Ahogyan azt a lakosok is láthatták, új kerítés épült. A temetők nem önkormányzati fenntartásúak, ugyanakkor felelősséget érez a városvezetés a temetők állapota miatt, ezért lehetőségeihez mérten segíti, támogatja a fejlesztéseket. A kerítés megépítését Abony Város Önkormányzata mindösszesen 2,4 millió forinttal támogatta. E mellett szükség volt egyházi segítségre is, de a kivitelező vállalkozó is támogatta a projektet.

Abony város három temetője egyházi fenntartásban van, azonban a városvezetés számos segítséget nyújt ebben a témában. Az elmúlt időszakban mintegy másfél millió forinttal támogattuk a temetői hulladék elszállítását. Közösen az abonyi katolikus plébániával, a Nagytemetőnél a Temető út felől parkolót építettünk.

Az elmúlt hetekben megépült, szintén egy közös munka eredményeként mintegy 250 méter hosszon az új kerítés. Abony Város Önkormányzata a fejlesztést 2,4 millió forinttal támogatta, és a katolikus plébánia szintén ugyanennyi összeggel járult hozzá a beruházáshoz. Tehát 4,8 millió forintból épült meg az új kerítés. Köszönöm szépen a plébániának a közös munkát és köszönöm a Generál Kontakt Kft-nek a szakszerű munkát, illetve azt, hogy felajánlották a belső oldalon a járda és a kerítés lábazatának elkészítését. Köszönöm mindenkinek a közös munkát!

307 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak