Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.09.18 H.

Európai Mobilitási Hét

Nyitónap a Mikes-tón

Szuper programokkal várták az érdeklődőket az Európai Mobilitási hét alkalmából

Szeptember 16-án megkezdődött az a programsorozat, melyet Abonyban az úgynevezett Európai Mobilitási Hét alkalmából rendeznek a városban.

Az első helyszín a Mikes- tó volt, ahol Dudinszky Mónika alpolgármester asszony köszöntötte a résztvevőket, és ismertette az egyhetes program elemeit.

A rendezvényen Halápi Sándor velocipéd világbajnok és barátai felvezetésével élménykerékpározásra és futásra hívták a jelenlévőket. Ki is lehetett próbálni a remek szerkezeteket. A pump track pályán extrém kerékpáros bemutatót csodálhattak meg a résztvevők. A rendőrség jóvoltából kipróbálhatták a gyerekek a rendőrautót, szimulációs szemüveggel megtudhattuk milyen szörnyű érzés a részegség vagy a drogos állapot. Vigh Krisztián tanár úr remek akadálypályával várta a jelentkezőket, ahol katonai feladatok is voltak.

A Kinizsi Pál Gimnázium diákjai segítették a napot, ahol rajzos feladatokkal, KRESZ teszttel is készültek. A programot az Abonyi Városfejlesztő Kft. munkatársai szervezték.

A következő napokban több rendezvénnyel is várják még a lakosságot. Szeptember 17-én tekerd körbe Abonyt! címmel mintegy 15 kilométeres kerékpáros túra indul 10 órakor a Civil Háztól, melyre szeretettel várják a résztvevőket.

Figyeljék az Európai Mobilitási Hét abonyi programjait, hirdetéseit!

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki valamilyen formában segítette a napot, és persze a részvételt annak a mintegy 200 főnek, aki megtisztelte jelenlétével a rendezvényt! Fantasztikusak vagytok!

197 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak