Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.09.01 P.

Új fenntartóval kezdődik az idei tanév a Kinizsi Pál Gimnáziumban

A Ceglédi Tankerületi Központtól a Ceglédi Református Egyházközség fenntartásba kerül városunk nagy múltú helyi gimnáziuma.

Az egyház kezdeményezését támogatta az iskola munkaközössége, a szülői szervezet, a diákok közössége, így a város képviselő-testülete sem emelt kifogást az intézmény átszervezéssel szemben.

A minisztériumi jóváhagyást követően a Cegléd-Nagytemplomi Református Egyházközség képviseletében nt. Hánka Levente lelkipásztor kérelemmel fordult a városvezetéshez, melyben kérte a Kossuth Lajos tér 18.szám alatti főépület, valamint a Báthori István utca 2. szám alatti tantermek köznevelési feladatok céljára történő vagyonkezelésébe adását.

A képviselő- testület augusztus 24-én döntött a kérelem támogatásáról, így hivatalosan is aláírásra kerülhettek a megállapodások. Az érintett ingatlanok továbbra is Abony Város Önkormányzat tulajdonában maradnak.

Abony városvezetése ahogyan eddig is, a továbbiakban is minden lehetséges eszközével segíteni fogja a helyi gimnáziumban folyó oktató- nevelő tevékenységet, hiszen egy helyi középiskola kiemelt fontosságú a város életében. Ennek megfelelően tervezzük a gimnázium épületének későbbi felújítását és bővítését. Örömteli, hogy az új fenntartó remek partner az oktatási intézmény színvonalas működtetésében.

Sikeres tanévet kívánok a Kinizsi Pál Gimnázium minden diákja és pedagógusa számára!

273 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak