Ugrás a tartalomhoz
2023.05.30 K.

Sajtóközlemény: Városrehabilitációval Abony fejlődéséért

2023/05/30

Abony Város Önkormányzata 200 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a TOP_Plusz-3.1.2-21 kódszámú, „Szociális célú városrehabilitáció (ESZA+)” című felhívásra benyújtott pályázatára.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében megvalósuló Társadalmi integráció Abonyban (ESZA+) I. című, TOP_PLUSZ-3.1.2-21-PT1-2022-00001 azonosító számú projekt célja a leszakadó és leszakadással veszélyeztetett városi területeken élő alacsony státuszú lakosság közösségi és egyéni szintű társadalmi integrációja.

Az európai uniós támogatás segítségével megvalósuló programot Abony Város Önkormányzata a Kék Madár Jóléti Alapítvánnyal konzorciumban valósítja meg. A program egy hosszabb távú integrációs program első lépcsője, amelynek tervezése során a város korábbi integrációs célkitűzései beépítésre kerültek.

A program fő megvalósítási helyszíne az 1. szegregátumban a kapcsolódó Szociális célú városrehabilitáció (ERFA) keretében kialakításra kerülő Közösségi ház lesz, mely helyet biztosít majd a képzési, közösségi programoknak és a szociális munkának, valamint a területen korlátozott infrastrukturális körülmények között élő családok számára biztosít a mindennapi életvitelhez szükséges alapszolgáltatásokat.

A 36 hónapos program során cél, hogy a komplex beavatkozások révén az érinett lakosság életlehetőségei javuljanak és elérhetővé váljanak a foglalkoztatást, közösségfejlesztést, oktatást, iskolai felzárkózást, családsegítést, gyermekjóléti szolgáltatást, életvezetési tanácsadást, egyéni fejlesztést és szociális munkát biztosító programok.

A 2023-2026 között megvalósuló programról a www.abony.hu oldalon, valamint a település hivatalos facebook oldalán folyamatosan tájékozódhatnak.

Projekt címe: Társadalmi integráció Abonyban (ESZA+) I.

Projektazonosító: TOP_PLUSZ-3.1.2-21-PT1-2022-00001

Megvalósulás helyszíne: Abony, Bicskei út Közösségi ház

Kedvezményezett neve: Abony Város Önkormányzata

A projekt megvalósításának tervezett befejezése: 2026.01.31.

További információ kérhető:

Abony Város Önkormányzata

+36 53 360 135

 

A közlemény PDF file-ban IDE kattintva elérhető

246 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak