Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.03.07 K.

Tovább fejlődik az Abonyi Nimród Vadásztársaság

Az Abonyi Nimród Vadásztársaság életében több jelentős pozitív fejlemény is történt a közelmúltban.

Ezek közül a talán a legkiemelkedőbbek, hogy megtörtént a vezetékes víz bevezetése a vadászházba, valamint a Városi Civil Alapból a 2022. évben megjelent pályázati kiírás alapján a VT sikeresen folyamodott támogatásért egy terepjáró gépjármű beszerzése céljából.

n

A városi önkormányzat döntése alapján a vezetékes vizet, amelyet a külterületeken lakók részére is elérhetővé tettek, egészen a vadásztársaság Temető dűlőben található vadászházáig kivezették. Itt egy tűzcsap is létesült, ami adott esetben a környéken lakók biztonságát növeli, és sok-sok év után, amióta a vadásztársaság vadászháza itt van, végre ide is eljutott az egészséges ivóvíz. A vadásztársaság tagjai, amikor a vadászházban tartózkodtak, természetesen már nagyon régen – egy fúrt kútból származó és szivattyúval a hálózatba jutatott – folyó vizet vehettek igénybe a tisztálkodásra, a mosogatásra stb., de ennek minősége nem érte el az ivóvízzel szemben támasztott követelményeket, így az ivóvizet a város közkútjainak valamelyikéből kellett tartályokban a helyszínre szállítanunk. A mostani fejlesztés eredményeképpen ez már a múlté, így azok a partner szervezeteink is, amelyek különféle rendezvényeik alkalmával igénybe veszik a vadászházat és annak szolgáltatásait, ennek során még kedvezőbb feltételekkel találkozhatnak.

a

A Miniszterelnökség által biztosított forrásból a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. mint támogató a Városi Civil Alapból 6 millió forint támogatást nyújtott arra a célra, hogy a vadásztársaság egy korszerű, minden igényt kielégítő terepjáró gépkocsit szerezhessen be. Ennek révén egy vadonatúj Toyota Hilux gépkocsit szereztünk be és vettünk használatba az elmúlt év végén.

a2

A pályázati támogatás felhasználásán túl a vadásztársaság jelentős, több milliós önerőt is fordított a beszerzésre, aminek révén megvalósulhat régi álmunk: hivatásos vadászaink kulturált körülmények között mozoghatnak a területen, láthatják el feladatukat, tagságunk, illetőleg vendégeink egyéni vadászatait pedig még inkább segítheti az új jármű. Az előnyök azonban nemcsak a vadászat során jelentkeznek, hanem a beszerzett terepjáró például a potenciálisan sokakat érintő, a sertésállományra is halálos veszélyt jelentő afrikai sertéspestis elleni védekezést is szolgálja, mivel hatósági előírás, hogy az elhullott vaddisznókat is rendszeresen keresni kell a területen. Az új gépkocsi fogyasztása természetesen kisebb, üzemeltetése jelentősen olcsóbb, mint a vadásztársaság rendelkezésére álló tehergépkocsié, amelyet a társasvadászatok alkalmával vesznek igénybe. A lakosság, a földtulajdonosok és földhasználók számára az új gépjármű azzal az előnnyel is jár, hogy az általa okozott esetleges taposási kár mértéke jelentősen kisebb, mint a nagyobb gépkocsi esetében lenne, így remélhetőleg az új terepjáró használata minden érintett számára haszonnal fog járni.

a3

A vadásztársaság tagsága hálás a fejlesztésekért, illetve a támogatásért, és mindezek fényében biztosak vagyunk abban, hogy a kapcsolataink az önkormányzattal, a helyi egyesületekkel, szervezetekkel, valamint a lakossággal még kedvezőbben alakulnak a jövőben.

matrica1

844 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak