Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.01.27 P.

Közérdekű kérések Korbély Csabánétól

Korbély Csabáné a Humánpolitikai Bizottság elnöke is felszólalt a január végi képviselő- testületi ülésen és több közérdekű kérést fogalmazott meg.

Az elnök asszony elmondta, hogy a körzetében lévő rossz állapotú utakkal kapcsolatban ő már leadta az igényeket.

„Viszont van egy olyan probléma, mely ugyan nem az én körzetemet érinti, de a Szilágyi Erzsébet úti üzletsor előtt, ahol az ügyvédi iroda is található a Peze Pékséggel szemben, van egy csatorna tető, amit már én egyszer szóvá tettem. Olyan szinten kimagasodik a járda fölé, hogy balesetveszélyes. Most már a téglák is megmozdultak mellette. Ez egy potenciális veszély arra, hogy ha havazás vagy síkos idő lenne, akkor ott valaki elcsúszik az nagyon nem lenne jó!

A másik szintén arra a területre érvényes: a rendőrséggel szemben a Taverna előtti járda tökéletes lenne, viszont nincsen vízelvezetés. Itt olyan tócsa gyűlik össze a legkisebb eső esetén is, hogy képtelenség átmenni rajta. Ki kell menni kikerüléskor az útra, fel kell mászni a rézsűn. Én nem tudom, hogy kinek kell azt megcsinálni, de ott a vízelvezetés a kapubejárótól kifelé már egyáltalán nem megoldott. Előtte gyönyörűen meg van pedig csinálva.

Most voltam kint a Magyar Benigna utcánál, láttam, hogy a magasfeszültségű vezetékek alatt az erdősávot rendbe teszik. Ez rendben van. Amit ősszel leraktunk kavicsot az még ott van, de a bejárót arrébb kellett tenni, oszlopokat raktak le. Azt kérem, hogy kövessük már figyelemmel, hogy a bejáró ne vesszen ott el, hanem a lakókat védje. Pont ezen a területen gyönyörű kis fasor van telepítve, ha jól emlékszem, az ABOKOM ültette. Viszont előtte gallyak, akácok nőnek kifelé, az út felé. Azt kérném szépen, hogy azt tegyük rendbe. A tulajdonos is szépen rendbe rakja az erdőt.”

Pető Zsolt polgármester:

„A csatorna fedlapot valóban jelezte már a korábbiakban is képviselő asszony. Itt hangsúlyosan kérjük majd ennek a süllyesztését. Azt gondolom, hogy ez megoldható műszaki probléma. A Taverna előtti vízösszefolyásnál meg kell nézni a folyókáknak az állapotát, mert ahogyan én láttam, az kavicsokkal telítődött. Ennek a műszaki megoldását a szakemberek majd megmondják. A Magyar Benigna úttal kapcsolatban kérem, hogy a hivatal mérje fel a feladatot és intézkedjünk.”

LV

380 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak