Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.01.10 K.

Óvodai körkép

A hosszúra nyúlt szünet után minden óvodánk és bölcsődénk komfortos körülmények között várta a gyermekeket. Az önkormányzati intézmények a sokszorosára emelkedett energiaköltségek miatt tavaly ősz óta szigorú takarékossági intézkedések mellett működnek. Az óvodák és a bölcsődék esetében részben csoport összevonásokkal, részben a rossz energiahatékonyságú épületek ideiglenes bezárásával igyekeztünk elérni a minimum 25%-os energiamegtakarítást.

A rendszeresen vizsgált fogyasztási adatok alapján elmondható, hogy az elmúlt hónapokban minden intézmény eleget tett az elvárásnak. Az energiaválság okozta helyzet megoldása érdekében a megtakarítás mellett fontos jövőbeni előrelépés az épületek energetikai korszerűsítése és a megújuló energiát biztosító fejlesztések megvalósítása is.

A már megvalósult önkormányzati intézkedéseknek, valamint a Kormányzati támogatásnak köszönhetően már van olyan épület, amelyet hamarosan újra birtokba vehetnek a gyermekek és vannak olyan épületek, melyek energetikai felújítása a közeljövőben megkezdődhet. A Szivárvány Óvoda esetében az ősszel kiürített épületrész nemsokára újra használható lesz, így megszüntethető a jelenlegi zsúfoltság. A Pingvines óvoda esetében az Arany János utcai óvodaépület jelenleg zárva van. Az épület vízszigetelését követően a nyílászárók cseréjét, homlokzat és födém hőszigetelését tervezzük, amivel jelentősen csökken az épület működtetési költsége. A beruházást akár önerőből is szükséges elvégezni, hogy minél hamarabb visszaköltözhessenek az óvodások. A Gyöngyszemek Óvoda elavult Köztársaság úti épületéből a Szelei útra költözött két csoport. A Köztársaság úti épület felújítására pályázatos forrást nyertünk, ezzel nem csak szebb, korszerűbb lehet a létesítmény, hanem egyben energiatakarékos módon is üzemelhet. Az épület felújítási tervei a napokban elkészültek, melyet hamarosan egyeztetünk a képviselő-testülettel és az óvoda munkatársaival is.

Minden óvodásnak és szüleiknek, illetve óvodáink valamennyi munkatársának ezúton is köszönöm a segítő hozzáállást!

Pető Zsolt polgármester

453 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak