Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.12.16 P.

Továbbra is a KID FC működteti a Tóth Ernő Sportpályát

A KID FC kilenc éve látja el a mintegy 2,3 hektáros területű sportlétesítmény fenntartási feladatait.

Az egyesület a gondos karbantartás mellett több beruházással is fejlesztette a 130 abonyi labdarúgónak otthont adó pályát.

A jelenlegi szerződés ez évvégén lejár, ezért a képviselőtestület ez évi utolsó ülésén tárgyalta az együttműködés folytatását. A döntést több egyeztetés előzte meg, melynek célja a takarékos gazdálkodási szempontok kölcsönös figyelembevétele volt.

Az egyesület – a rendkívüli mértékben megnövekedett – árambeszerzési költségeinek csökkentése érdekében ötmillió forintos beruházással vállalta napelemes kiserőmű telepítését és az előző évhez mérten 1,2 millió Ft-tal csökkentette önkormányzati támogatás kérelmét.

A képviselő-testület megköszönte az egyesület munkáját és továbbra is támogatja, hogy a sportpályát a labdarúgók működtessék. A jövő évi energiaár változások miatt egy éves megállapodást tartottak célszerűnek és elfogadták a KID FC kérelmét, mely alapján 3,3 millió Ft-tal támogatják az egyesület pályaműködtetési feladatait. A megállapodás mellett a városvezetés 2023-ban 150-150 óra ingyenes időkeretet biztosít a labdarúgóknak a sportcsarnokban és a műfüves pályán.

524 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak