Hír: Tájékoztatás vezetékjog bejegyzésről
(Kategória: Hivatali hírek)
Küldte: Handi
2009 február 06 péntek - 06:42:45

Abony Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala tájékoztatja az érintett ingatlanok tulajdonosait, hogy a Debreceni Mérésügyi és Műszaki Biztonsági Hatóság az LE-2406(4830)/08 engedély számmal az E.ON Tiszántúli Áramszolgáltató Zrt. részére, a 22 kV-os közcélú hálózatra vezetékjog fennállását állapított meg. A hatóság az E.On Zrt. által benyújtott dokumentumokból megállapította, hogy a vezetékjog fennáll és 1952-ben keletkezett.


Az E.ON Zrt. vezetékjogi bejegyzése a tíz évnél korábban megépült, azonban vezetékjogilag nem rendezett villamos hálózatra vonatkozik. A fentebb említettek, valamint a 382/2007. (XII. 23.) sz. Kormány rendelet 37 §. (3) bekezdésében foglaltak szerint az E.ON Zrt. egyszerűsített eljárásban, azaz helyszíni szemle, valamint ügyfelek, közművek, kezelők, üzemeltetők nyilatkozatai nélkül kérheti a vezetékjogi bejegyzést. Az utólagos bejegyzés az ingatlannal kapcsolatban többlet jogokat és kötelezettségeket nem keletkeztethet, így nem teremt jogalapot kártalanításra sem.

Az érintett ingatlan tulajdonosok a benyújtott változási vázrajzokat megtekinthetik Abony Város Polgármesteri Hivatal Településfejlesztési Osztályán (Abony, Kossuth tér 1. I. em. 29. szoba). Kérjük, hogy konkrét ügyekben további információkért forduljanak a Debreceni Mérésügyi és Műszaki Biztonsági Hatósághoz (4026 Debrecen, Hunyadi u. 4.)


Abony Város Önkormányzat
Polgármesteri HivatalaEzen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.80 )