Hír: Belvízi munkák
(Kategória: Hivatali hírek)
Küldte: Handi
2009 január 24 szombat - 07:41:31


Tisztelt Lakosság!

Az ABOKOM NONPROFIT KFT. 2009. január 05-én megkezdte Abony város területén lévő belvízelvezető hálózaton a nád vágását, illetve a csatornarendszer kotrását, tisztítását. Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a munkák elvégzését segítsék, kollégáinkat, illetve azok mozgását ne akadályozzák.

A fenti munkák a területen lévő víz áramlását segítik elő, ezzel segítve az Önök komfortérzetét. A kikotort gyökérrel teli iszapot a csatorna parton depózzuk le, amit a jó idő beálltával fogunk elteríteni. Tavasszal, amikor a csatornapartokon a nád elkezd hajtani, szakembereink vegyszeres irtást végeznek mindkét oldalon.


Felmerülhet a kérdés, hogy miért pont most?

2000 év előtt senki nem tudta, hogy mi az a belvíz, majd abban az évben szembesültünk vele és problémáival. Akkor - mivel a rendszerrel előtte senki nem foglalkozott - AD-HOC jelleggel kotortak, átereszt csináltak, szivattyúztak. A havária helyzet elmúltával a kotrások, nádvágások elmaradtak.

2006-ban ismét jött a belvíz, ismét mentési munkálatokra korlátozódtak a tevékenységek, majd azok a víz csökkenésével elmaradtak.

2007-ban elkezdődött egy folyamat, megépült az András úti belvízátemelő műtárgy, ami az ott kialakult áldatlan állapotokat is hivatott megszűntetni az ott lakók megnyugvására. Ezzel egy időben elkezdtünk csatorna partokat vegyszerrel tisztítani.

A tavalyi évben megépült a Kemény Zsigmond úti és a Kodály Zoltán úti átemelő műtárgy, valamint további vegyszeres irtást végeztünk.

Jelenleg, tekintettel az időjárás kedvező voltára, elkezdtük a nádvágást a Csiky laposon valamint az ide be- és kifutó csatorna ágakon. Ezzel párhuzamosan a kotrást is folyamatosan végezzük, majd haladunk a város többi része felé.

Itt kérem a Tisztelt Lakosság türelemét: igen elhanyagolt területeken folynak a munkák, és csak 10-12 embert tudunk intenzíven foglalkoztatni.
Végezetül megköszönöm a Gáspár Csaba által vezetett csapatnak az eddigi, és az elkövetkezők munkájukat is.

Kérem Önöket, ha bármi kérdésük, illetve problémájuk van, bizalommal keressék az ABOKOM Nonprofit Kft. munkatársát, Gáspár Csabát (tel.: 06-30/535-48-39), aki készséggel áll az Önök rendelkezésére.

Köszönöm türelmüket, illetve a munkák végzéséhez nyújtandó segítségüket!

Abony, 2009. január 21.


Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester


Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.70 )