Hír: Átadták az új szakorvosi rendelőintézetet Abonyban
(Kategória: Önkormányzati hírek)
Küldte: admin
2010 november 12 péntek - 12:04:57


Átadás
 
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre

Átadták az új szakorvosi rendelőintézetet Abonyban
 
A Dr. Kostyán Andor Rendelőintézet ünnepélyes átadását november 11-én tartották Abonyban. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, megközelítőleg fél milliárdos beruházás eredményeként az új egészségügyi centrum Pest megye délkeleti részének alapfokú egészségügyi járóbeteg-szakellátását hivatott biztosítani. A projekt megvalósulásával Abony lakosain kívül Jászkarajenő, Kocsér, Kőröstetétlen, Újszilvás és Tápiószőlős lakosainak minőségi egészségügyi ellátása ugyancsak biztosítottá vált, de a környező településekről is várják a betegeket: így a szakrendelő kistérségi szerepet is el fog látni.
 
A rendezvényen az abonyi mazsorett csoport és fúvószenekar műsora után Romhányiné dr. Balogh Edit, a város polgármestere köszöntötte a meghívott vendégeket és az érdeklődőket. A rendelőintézet ünnepélyes felavatását a szalagátvágás koronázta, melyben a polgármesterasszonynak dr. Czira Szabolcs, országgyűlési képviselő és Nagykőrös polgármestere, dr. Homor Zsuzsanna, regionális tiszti főorvos és dr. Czinege Imre az EU Parlament Egészségügyi Bizottságának volt tagja segédkeztek. Ezt helyszíni bejárással egybekötött sajtótájékoztató követte, majd az érdeklődők is végigjárták, megtekintették az épületet.Az Újszászi úton felépült kétszintes rendelőintézet teljes körűen akadálymentesített, kulturált várótermeket, rendelőket, irodákat és szociális helyiségeket alakítottak ki. Az emeleten külön helyiség lesz fenntartva az orvosok továbbképzésére, illetve megelőző, felvilágosító, szűrőprogramok lebonyolítására. Az orvostechnikai és diagnosztikai műszerek beszerzésénél, a géppark összeállításánál és az informatikai rendszer kialakításánál a legkorszerűbb megoldásra törekedtek. Az új egészségügyi centrum épületének fenntartása és karbantartása gazdaságos.
Előnyei közül kiemelendő, hogy a betegek kényelmesen, helyben, számos egészségügyi rendelést és szolgáltatást vehetnek igénybe felesleges utazás nélkül, jóval kevesebb várakozási idővel. Lesz gyermek és felnőtt hasi ultrahang, szemészet, bőrgyógyászat, fogászat, szülészet-nőgyógyászat, neurológia, fül-orr-gégészet és általános belgyógyászat. A betegek rendelkezésére fog állni endokrinológiai, anyagcsere betegségek és diabetológiai szakrendelés, valamint gasztroenterológiai, menopauza és oszteoporózis szakrendelés is. A továbbiakban lesz sebészet, érsebészet, ortopédia, reumatológia, urológia, tüdőgyógyászat és kardiológia. A Dr. Kostyán Andor Rendelőintézetben végeznek majd általános röntgen- és laboratóriumi diagnosztikát, illetve lehetőség lesz fizikoterápiára, gyógytornára és hidroterápiára, valamint gyógymasszázsra. Ide fog költözni a központi orvosi ügyelet is, a háziorvosok többsége és az összes gyermekorvos, valamint itt foglalkoznak majd az anya- és csecsemővédelemmel is.
A rendelőintézetbe a különböző rendelések 2010 decemberében, meghatározott ütemterv szerint fognak beköltözni. Elsőként a felnőtt- és gyermek háziorvosok, védőnők, majd a szakellátások. A tervek szerint 2011 januárjában már minden rendelés, szakrendelés és szolgáltatás elérhető lesz a Dr. Kostyán Andor rendelőintézetben.Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.596 )