Hír: Abonyi Lovas Napok 2019
(Kategória: Sporthírek)
Küldte: Sajtóreferens
2019 július 06 szombat - 12:10:59


img_20190706_104401.jpg„A ló (...) közvetítő, katalizátor ember és természet között, ember és a világ között, ember és ember között.” – írta Kaszás Géza. Az idézete tökéletes mottója lehetne az Abonyi Lovas Klub által szervezett Abonyi Lovas Napoknak, amely a város egyik legrangosabb, legnagyobb sporteseményeként nem csak versenyzőket, állatbarátokat, hanem rengeteg érdeklődő lakost is összefog.

A Vásártéren a lovak patái alatt repkednek a fűszálak, állat és ember együttes erőfeszítéssel küzd a versenyen a lehető legjobbat kihozva képességeiből, miközben izgatott szempárok figyelik valamennyi kört. A július 5-ei éjszakai fogathajtást több százan kísérték figyelemmel, ahol harmincöt, július 6-án pedig hatvannégy fogat indult az ország valamennyi szegletéből, Ceglédtől egészen Szegedig.

A versenyzőknek az alapidőn – száznyolcvan másodpercen – belül kell hibátlanul teljesíteniük a hajtást. Ez nagyfokú koncentrációt vesz igénybe, illetve a lovak és a hajtó tökéletes összhangját, hogy remekeljenek ezen a megmérettetésen. Az egyszerűnek tűnő pálya igazi kihívás, amelyet a szervezők fél napig építettek, míg maga a rendezvény háttérmunkái mögött három feszült hónap áll – legalábbis ha az utolsó simításokról beszélünk.

Jandácsik István, az Abonyi Lovas Klub elnöke, bár még véget sem ért az idei program, máris a jövőről beszélt. – Holnaptól (július 7.) már a 2020-as Abonyi Lovas Napokat fogjuk szervezni, hogy az még színvonalasabb lehessen. Már tizennégy éve csinálom ezt a versenyt. A tíz éves jubileumra egy gyűrűt is kaptam a Klub tagjaitól – mutatta büszkén. – De ez apróság a rengeteg öröm mellett, amit ez a sport ad nekem. A jó hangulat és a jó ebéd miatt látogatnak el hozzánk ennyien. Százötven kilométeres körzetből érkeznek hozzánk vendégek, amely szintén a verseny nívóságát mutatja.

A verseny eredményeiről hamarosan részletesen is beszámolunk!
 
Cikk és fotó: Jandácsik Pál
(Nagyításhoz kattintson a fotóra!)Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.5845 )