Hír: Több mint 100 facsemetével gazdagodott a város
(Kategória: Hivatali hírek)
Küldte: Sajtóreferens
2018 november 30 péntek - 10:22:12


   A Városunk Fejlődéséért Egyesület fásítási programot hirdetett meg és indított 2015. évben a Mikes-tó környezetének szépítéséért.

   Ezen környezetvédelmi program keretében elültetett facsemetékkel három év alatt egy szép, élhető fásított zöld „tó környezet” jött létre, amely így még alkalmasabb városi rendezvények megtartására, tó környéki sétára, kikapcsolódásra.
 
   Egyesületünk a fásítási program folytatásaként faültetést szervezett 2018. november 23-ra a Tamási Áron útra /az ABOKOM telephely mögötti területre/. A faültetést megelőzően tájékoztató szórólapot jutattunk el a Tamási úti lakosokhoz, melyben kértük a csatlakozásukat és segítségüket a fák elültetéséhez.   Az Egyesület az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. támogatásával fehér törzsű nyár, turkesztáni szil és tölgyfa csemetéket telepített a környezetvédelmi program keretében. A faültetésben 11 fő vett részt, elültetésre került 110 facsemete.
 
   Egyesületünk részéről köszönjük a támogatást és a részvételt, bízva abban, hogy az „Ültess fát a jövőnek, unokáinknak” programunkat a következő évben is folytatni tudjuk.

Az abony.hu-nak beszámolt Varga Sándorné, a Városunk Fejlődéséért Egyesület elnöke.

Korábbi fotó!

Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.5434 )