Hír: Zajlik az utcák felújítása a zártkertes övezetben - Fotógalériával
(Kategória: Önkormányzati hírek)
Küldte: Sajtóreferens
2018 október 30 kedd - 13:14:36


   Múlt hét csütörtökön, azaz október 25-én megkezdődtek a felújítási munkálatok azokban az utcákban, amelyekre pályázati forrást nyert az önkormányzat a Zártkerti Programban.
 
   A fejlesztés a Körte utcát, a Szőlő utcát (Körte utcáig), a Mogyoró utca zártkerti lapos részét és a Homok utca felújítás alól kimaradt szakaszát érinti (a Bajtárs utcától a Mogyoró utcáig).
 
   A jelenleg is zajló kivitelezést a Képviselő-testület 138/2018. (IX.27.) számú határozata alapján, a legkedvezőbb ajánlatot tevő cég, az abonyi székhelyű Duna-Tisza Aszfalt Kft. végzi forgalomkorlátozás mellett.

KLIKK a képre a felújításról szóló fotógalériáért!Kérjük a lakosság szíves megértését és türelmét a munkálatok befejezéséig. 

Szerző: Darányi Erika
Abony.hu fotók: Székely Szilárd  

Kapcsolódó hírek:  

Újabb hat utca újul meg Abonyban a közeljövőben - Nyert az önkormányzat útfelújítási pályázata  

Örömmel tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy pozitív elbírálásban részesült az önkormányzat belterületi utak fejlesztésére benyújtott pályázata, melynek keretében a jövő évben kettős itatású, mart aszfaltos technológiával megújul a Károly Róbert utca, a Jólét utca, a Katona József utca, a Mikszáth Kálmán utca, a Rózsa utca és Szent Margit utca.

Az „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására – belterületi utak, járdák, hidak felújítása” című felhívásra benyújtott pályázatunkra a maximális, 30 millió Ft-ot ítélte meg a Belügyminisztérium. Tovább olvasom -->  


 

Sajtóközlemény - Indul a zártkerti utcák felújítása Abonyban  


A Földművelésügyi Minisztérium 10 millió Ft összegű támogatásából, az önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően több utcát érintő felújítás kezdődik Abonyban, a zártkertes övezetben.   A ZP-1-2017/2086 kódszámú, „A zártkerti besorolású földrészletek mezőgazdasági hasznosítását segítő, infrastrukturális hátterét biztosító fejlesztések támogatása” című felhívásra benyújtott, 100 %-os finanszírozású pályázat keretében rendezik továbbá a Körte utcában található önkormányzati ingatlan területét, melyen vízvételi-helyet alakítanak ki és gyümölcsöst telepítenek. Tovább olvasom -->

 Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.5367 )