Hír: "Az abonyi ereklyék fosztogatói 2 - A Falumúzeum szelleme" interaktív szabadulós játék Abonyban
(Kategória: Városi rendezvények)
Küldte: Sajtóreferens
2018 október 26 péntek - 08:47:36


abonyi_ereklyek_fosztogatoi_2_falumuzeum_szelleme_interaktiv_szabadulos_jatek_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   A Múzeumok Őszi Fesztiválja országos programsorozat keretében, az Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely bemutatja „Az abonyi ereklyék fosztogatói 2. - A Falumúzeum szelleme” című szabadulós játékát.

   Abony egyik legidősebb épülete a XIX. század óta áll a település szívében. A falai őrzik a régi idők emlékeit, termeiben a csend szilárdan uralkodik - látszólag. Bármi is jár odabenn, egyedül volt - mostanáig. Egy órád van! Találd meg a kiutat az épületből, mert az szereti megtartani a látogatóit!

   A 2017-es „Az Abonyi Ereklyék Fosztogatói” című szabadulós játék második pályája az Abonyi Lajos Múzeumi Kiállítóhely (Abony, Vasút út 16.) épületébe kalauzolja el a kalandra vágyókat. Az interaktív kiállítás a klasszikus szabadulószobák logikájára alapul. A csapatoknak lineárisan kell haladniuk, megtalálva a lakatok és ládák kombinációit, amelyek újabb és újabb feladványokat fednek fel. A cél, hogy kiszabaduljanak a Falumúzeum kísértetjárta épületéből egy óra alatt, különben az épület "elnyeli" őket.

Helyszín: Abonyi Lajos Múzeumi Kiállítóhely * 2740 Abony, Vasút út 16.
Programidőpontok: 2018. november 05-10. 16:00, 17:30, 19:00 és 20:30 órakor

Nagyításért kattintson a plakátra!Gyakran feltett kérdések 
 
· Mennyire kell ismerni Abony helytörténetét a játékhoz?
Minimális alapműveltség kell hozzá, de a válaszok mindegyike ott lesz a múzeum épületében.
 
· Hány fős csapattal lehet jelentkezni?
Két fő a minimum, hat fő a maximum. Természetesen egy-két fő eltérés még elfogadható, de ennél nagyobb létszámmal érkezni nem érdemes, mert a túl sok játékos hátráltathatja egymást, illetve kevésbé működik a csapatszellem, ami ronthatja a játék élményét.
 
· Egyedül leszünk bezárva a múzeumba?
A hivatásos szabadulószobákban a játékmester kamerákon keresztül tartja megfigyelés alatt a játékosokat. Erre sajnos jelen esetben nincs lehetőség, hiszen egy múzeumi kiállítóhely a helyszín, ahol a kiállított tárgyak védelme is elsődleges szempont, ezért egy játékvezető végig bent marad a házban, és a játék részeként kérésre segíti is a feladványokban elakadt csapatokat.
 
· Egyetlen szoba lesz a játéktér?
Nem. Az épület egy-két pontjától eltekintve – ami természetesen jelölve lesz –, valamennyi terem része a játéknak.
 
· Mozgásban korlátozott személy vagyok. Részt tudok venni én is a játékban?
A múzeum épületében sajnos nincs akadálymentesítés. A játékosoknak fel kell menniük az emeleti részre is.
 
· Muszáj időpontot foglalni?
Igen. A játék fix időben indul november 5-10-ig (16:00, 17:30, 19:00, 20:30), és csak egy csapat tudja játszani. Időpontot foglalni az 53/360-075-ös telefonszámon lehet. Amennyiben a csapat mégsem tud megjelenni, ugyanezen a számon lehet jelezni az időpont lemondását.
 
· Miért csak délutáni időpontok vannak megadva?
Mivel a játék kerettörténete egy kísértet história, ezért a játék hangulatához a napnyugta illeszkedik a legjobban.
 
· Félelmetes a játék?
A játék tizennégy éves kor felett ajánlott, aminek az oka elsősorban a logika, de családoknak is kiváló szórakozást nyújthat. Mivel a történet „szellemes”, a játék során történhet egy-két meglepetés is.
 
   A csoportoknak (3-6 fő) előre be kell jelentkezni a megadott időpontokban (csapatnévvel, életkor megadásával, csapatvezető elérhetőségével) az intézménybe. A program tervezett időtartama az érdeklődésre való tekintettel egy hét, napi 3-5 alkalommal. Elsősorban gimnazista és felnőtt játékosok jelentkezését várják!
 
Regisztráció:
Kapcsolattartó: Jandácsik Pál
E-mail: abonyinaplo@gmail.com
Telefon: 53/ 360-075 
Honlap: http://mukomu.lapunk.hu 

A program ingyenes!


Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.5355 )