Hír: Az abonyi származású Molnár Józsiért is izgulhatunk a budapesti birkózó vb-n!
(Kategória: Hivatali hírek)
Küldte: Sajtóreferens
2018 október 12 péntek - 11:51:31


   Nyolc nap múlva, egészen pontosan 2018. október 20-án veszi kezdetét a budapesti birkózó világbajnokság a Papp László Sportarénában, amely október 28-ig tart.
 
   A szabadfogású (61 kg) kategória magyar versenyzője az abonyi származású, ám ma már kecskeméti színekben versenyző Molnár József lesz. Józsi - aki Abonyban nőtt fel, és itt kezdte birkózó pályafutását -, már a nyitónapon szőnyegre lép, hiszen ekkor bonyolítják le a szabadfogású 61, 74, 86 és 125 kilogrammosok mérkőzéseit, ahol Józsi mellett Gulyás Zsombor, Veréb István és Ligeti Dániel révén lesz érdekelt Magyarország.

   A “Kisiszap” becenévre hallgató 26 éves versenyző már gyakorlatilag nyolc éve az egyik legkisebb súlycsoportban képviseli Magyarország színeit a világversenyeken. Eleinte 60 kilóban ismerkedett a nemzetközi mezőnnyel, majd a riói olimpia idejében tett egy rövid kitekintőt az 57 kilogrammosok közé, azóta viszont már a 61 kilogrammosok között igyekszik megtalálni számításait.

Nagyításért KLIKK a képre!
Forrás: Birkózó-világbajnokság 2018 Budapest Facebook oldala

   Józsinak az idei világbajnokság lesz a tizenkettedik világversenye a felnőttek között. Budapesten már sokszor szőnyegre lépett, hiszen 2010-ben a junior vébén, 2013-ban és 2016-ban pedig a felnőtt vébén képviselte hazánk színeit. A legidősebb korosztályban eddig kétszer volt Eb-n nyolcadik, de juniorban már az ötödik helyezésig is eljutott a kontinensbajnokságon. Az idei évben két rangos nemzetközi versenyen, az ukrán, majd a spanyol nagydíjon is egyaránt a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Szorítunk neked, Józsi! Sok sikert kívánunk Józsinak és a magyar válogatott valamennyi tagjának! 

Cikkünk a Magyar Birkózó Szövetség honlapján megjelent, „MÁR CSAK 9 NAP: Gigászi csaták lehetnek már a nyitónapon is” című cikk alapján készült. 

Kiegészítette: Darányi Erika 

Címlapfotó: https://budapestwrestling2018.com
Fotó: Magyar Birkózó Szövetség honlapja, Birkózó-világbajnokság Budapest 2018 Facebook oldala, https://budapestwrestling2018.com

Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.5329 )