Hír: Egészséges Életmód Klub a Gyulai iskolában
(Kategória: Intézményi hírek)
Küldte: Sajtóreferens
2018 április 12 csütörtök - 15:53:52


eletmod_klub_gyulai_iskolaban_abonyban1_abony.hu_2018.jpg   A Gyulai Gaál Miklós Általános Iskolában Egészséges Életmód Klub indult 2018 márciusában Dr. Homoki Ildikó iskolaorvos és Győri Enikő iskolavédőnő szervezésében.

   Az iskolában végzett szűrővizsgálatok is rámutattak arra, hogy az egészségtelen táplálkozás és mozgásszegény életmód túlsúly és egyéb betegségek kialakulásához vezet, melyek kedvezőtlen hatásai a felnövekvő gyermekek egész életére kihathatnak.

   A Klub jelszava: Fogyj az egészségedért! – így elsősorban a fogyni vágyók jelentkezését vártuk, de szívesen látjuk azokat is, akik ugyan nem küzdenek túlsúllyal, de tenni szeretnének az egészségükért. Az első foglalkozáson Dr. Homoki Ildikó gyermekorvos az egészséges életmódról,  Rábenspeck Réka dietetikus a helyes táplálkozásról, Király Réka gyógytornász pedig a mozgás jelentőségéről tartott előadást a gyermekeknek és szüleiknek.Fontosnak tartottuk a szülők közvetlen bevonását, hiszen az életmódváltás csak az ő támogatásukkal valósítható meg a gyermekeknél.

A program kezdetén a fogyni vágyó gyermekek méréseken és orvosi vizsgálaton estek át, majd a kapott eredmények alapján Rábenspeck Réka dietetikus egyéni étrendmintákat készített számukra és tanácsokkal látta el őket. A diéta mellett a rendszeres mozgásra  neveljük a gyermekeket, ehhez nyújt segítséget Győri Enikő iskolavédőnő, aki  heti két alkalommal futást szervez az arra jelentkezőknek a Mikes-tónál. A program  folytatásaként további előadásokat tervezünk, legközelebb Király Réka gyógytornász tart foglalkozást, ahol speciális testgyakorlatokkal ismerkedhetünk meg.

Ki görkorcsolyával, ki kutyájával sportol szívesen a Mikes-tónál

A fogyni vágyó gyermekek között versenyt hirdettünk és a program végén – a 2018/2019-es  tanév  szeptemberében  a legjobb eredményt  elérők díjakat kapnak, melyhez az iskola is hozzájárul.

   Köszönjük mindazok munkáját, akik hozzájárultak a program szervezéséhez, lebonyolításához – külön köszönjük Rábenspeck Réka dietetikus és Király Réka  gyógytornász  önzetlen segítségét.

Az Abony.hu-nak beszámolt Győri Enikő iskolavédőnő.
Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.4920 )