Hír: Zártkerti utcák újulnak meg Abonyban
(Kategória: Önkormányzati hírek)
Küldte: Sajtóreferens
2018 április 03 kedd - 15:08:51


foldmuvelesugyi_miniszterium_zartkerti_ovezet_mogyoro_szolo_korte_utcak_felujitasa_abonyban_abony.hu_2018.jpg    Örömmel tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Abony Város Önkormányzata pályázati forrást nyert a zártkertes övezetben található – Szőlő, Mogyoró és Körte – utcák felújítására és a Körte utcában található önkormányzati ingatlan területének rendezésére, továbbá vízvételi-hely kialakítására és gyümölcsös telepítésére. A Földművelésügyi Minisztérium a Zártkerti Program keretében a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. szakmai bírálatát követően a maximális, 10 millió Ft támogatásban részesíti Abony Város Önkormányzatát. A támogatás 100 %-os intenzitású.

    Az önkormányzat a Képviselő-testület 2018. január 25-én hozott határozata alapján nyújtotta be a pályázatot a Földművelésügyi Minisztérium ZP-1-2017 kódszámú, „A zártkerti besorolású földrészletek mezőgazdasági hasznosítását segítő, infrastrukturális hátterét biztosító fejlesztések támogatására” című felhívásra.
A fenti műholdas felvételen láthatók a fejlesztéssel érintett területek
- Homok, Mogyoró, Szőlő és Körte utcák - Nagyításért kattintson a képre!

palyazat_zartkerti_utcak_felujitasa_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg
   A pályázat pozitív elbírálásának köszönhetően a Homok utca felújítás alól kimaradt szakasza /Bajtárs utcától a Mogyoró utcáig/ (kb. 251 fm), a Mogyoró utca zártkerti lapos része (kb. 112 fm), valamint a Szőlő utca Körte utcáig tartó szakasza (150 fm) és a Körte utca (292 fm) felújítása valósul meg, három méter szélességű, kettős itatású, mart aszfaltos technológiával. Rendezik a Körte utcában található önkormányzati ingatlan területét, kutat létesítenek és gyümölcsöst (vilmoskörte fa) telepítenek.

Köszönetünket fejezzük ki a pályázat elkészítésében résztvevőknek: a Polgármesteri Hivatal és a Településfejlesztési Osztály munkatársainak, valamint a támogató döntést hozóknak, továbbá Magyarország Kormányának.

Abony, 2018. április 03.

Abony Város Önkormányzat
Képviselő-testülete

Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.4901 )