Hír: Több jelentős beruházás is megvalósulhat idén Abonyban
(Kategória: Hivatali hírek)
Küldte: Sajtóreferens
2018 március 06 kedd - 13:53:29


   2,4 milliárd Ft bevételi és kiadási főösszeggel - közel 60 millió Ft tartalékkerettel - alkotta meg a Képviselő-testület az önkormányzat 2018. évi költségvetési rendeletét a február 15-i ülésen.

   A büdzsé legnagyobb részét a működési kiadások teszik ki, azonban az idei évben is több jelentős felújítás és beruházás megvalósítását tervezik.

   A felújításra szánt összegből 30 millió Ft pályázati önerőt különítettek el a belterületi utak felújítására. A külterületi, dűlőutak fejlesztésére a tavalyi évben pályázatot nyújtottak be, melyhez 25 millió Ft önerőt biztosít a város. Az önkormányzati utak kátyúzására, padkázására 5 millió Ft-ot költenek, 17 millió Ft-ot szánnak járdaépítésre.   Az idei év kiemelt feladata az észak-keleti városrész ("B" öblözet) csapadékvíz-elvezetésének megoldása, melyet pályázati forrás segítségével orvosolna az önkormányzat. Erre a fejlesztésre önerőként közel 40 millió Ft-ot fordítanak. A Nagykőrösi úton húzódó átereszek felújítása jelenleg tervezési szakaszban van.

   Még az idei évben megkezdődik az Apponyi út birkózóterem felújítása és a fogyatékosok nappali ellátására foglalkoztató kialakítása. A két beruházás több mint 60 millió Ft-ot kíván a költségvetésből.

   Bővítik a térfigyelő rendszert és a közvilágítást, bérlakásokat alakítanak ki és újítanak fel. A közterületek karbantartására és a köztisztasági feladatokra 22 millió Ft-ot költenek. A sportegyesületek és civil szervezetek 18 millió Ft értékben használhatják ingyenesen az önkormányzati ingatlanokat, ezen felül 1 millió Ft-ot fordítanak támogatásukra.

   A Gyöngyszemek Óvoda infrastrukturális felújítására, a Varga István Városi Sportcsarnok tetőfelújítására és kézilabdapálya kialakítására is pályázott a város, melyek megvalósításához szintén biztosítják az önerőt.

***

   Jóváhagyták a képviselők az idei programokat tartalmazó 2018. évi városi rendezvénytervet és a Városi Eseménynaptárt. A városban idén megvalósuló kulturális, szabadidős és sportrendezvényekre közel 18 millió Ft-ot fordít az önkormányzat.
 
A rendezvényterv ide kattintva tekinthető meg -->
 
   Pályázatot írtak ki továbbá a kulturális tevékenységet végző társadalmi szervezetek és sportegyesületek 2018. évi önkormányzati támogatására.   
 
A Képviselő-testület döntéseiről ide kattintva tájékozódhat bővebben -->
 
Abony Város Önkormányzata
 
Darányi Erika
 
 Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.4832 )