Hír: KSH: elindult a háztartások életkörülményeit vizsgáló éves adatfelvétel
(Kategória: Hivatali hírek)
Küldte: Sajtóreferens
2018 március 06 kedd - 11:44:25


ksh_logo.gif   A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) mintegy 10 ezer háztartásban méri fel a háztartások költségvetési és életkörülményeit 2018. március 1. és május 10. között - közölte a hivatal kedden. A közlemény szerint a - 2005 óta évente uniós módszertan szerint végzett - felmérés célja, hogy uniós szinten összehasonlítható adatok álljanak rendelkezésre a háztartások gazdasági helyzetéről, életkörülményeiről.

   A mintában szereplő háztartásokat matematikai-statisztikai módszerrel véletlenszerűen választják ki, olyan háztartásokat keresnek fel, amelyek a megelőző évben két héten keresztül fogyasztási naplót vezettek. A mintába került háztartásokat a Központi Statisztikai Hivatal igazolvánnyal rendelkező kérdezői keresik fel, akik tájékoztatást adnak a kétféle kitöltési lehetőségről. A kérdőív megválaszolható a kérdezőnek személyes válaszadással (2018. március 1. és május 10. között), illetve internetes önkitöltéssel (2018. március 1. és március 31. között).

   Az adatfelvétel a válaszadók számára önkéntes. Az internetes válaszadók között 3 darab táblagépet sorsolnak ki - áll a közleményben.


Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.4829 )