Hír: Hóban, fagyban várta megmentőit egy eb Abonyban
(Kategória: közbiztonsági hírek)
Küldte: Sajtóreferens
2018 március 02 péntek - 13:39:30


kutyamentes1_abony_abony.hu_2018.jpg   Tegnap este 7 óra körül egy budapesti állatvédő egyesület bejelentést kapott, mely szerint Abonyban, egy Jósika úti ház kertjében egy alultáplált staffordshire-pitbull keverék kutya a láncra feltekeredve, a hóban, vizes rongyokon fekszik a földön. Háza sincs, ahová bemenekülhetne a hideg elől.

   A mentés este 11 óra körül kezdődött meg, a csoport tagjai ekkor érkeztek meg Abonyba a ceglédi menhely egyik gondozójával és állatorvosával kiegészülve. A helyszínre már az abonyi rendőrökkel együtt mentek ki.

- A kutya tulajdonosának elmondása szerint korábban ő is az utcáról fogta be a Pitbull fajtájú ebet, de szegényes életmódjuk miatt nem volt lehetőségük a megfelelő tartásra - tájékoztatta lapunkat az esetről Gulyás Pál r. alezredes, az Abonyi Rendőrőrs parancsnoka. - A gazda azt is elmondta, hogy szívesen lemond az ebről, ha valaki jobb körülményeket tud biztosítani számára.               
   
   Az állatot a meglehetősen rossz körülmények közül való kiszabadítását követően az állatorvos megvizsgálta, aki megerősítette, hogy a kutya alultáplált és a jelenlegi körülmények nem megfelelőek a tartásához. Az állatvédők ezt követően a ceglédi állatmenhelyre szállították a szerencsétlenül járt ebet, aki azóta is várja ideiglenes befogadóját vagy jövőbeli állandó gazdáját (Állatmenhely Nyílt Alapítvány - Cegléd, Külső Kátai út).

Köszönjük a mentésben résztvevők munkáját!

Szerző: Darányi Erika

Fotók: http://szurkolokazallatokert.blogspot.hu/
 Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.4820 )