Hír: A DAKÖV Kft. felhívja a figyelmet: Téliesítse vízóráját!
(Kategória: Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók)
Küldte: Sajtóreferens
2018 február 23 péntek - 19:33:25


- A következő napokban nagyon hidegre lehet számítani, ezért kérjük a lakosságot, hogy mindenki fokozottan ügyeljen vízmérő aknájának szigetelésére - hívja fel a figyelmet Kovács Pál, a DAKÖV Kft. Abonyi Üzemigazgatóságának üzemvezetője, aki a következőket ajánlja: Ne legyen feltámasztva, nem kell szellőztetni, zártan kell tartani.

   Havazás esetén ne takarítsák le az aknáról a csapadékot. A vízmérő fagy elleni védelme a fogyasztó feladata, fagyás esetén a fogyasztó költségére történik a mérőcsere. Egy kis odafigyeléssel ezt el lehet kerülni - tette hozzá az üzemvezető.

Visszatérő probléma, hogy a téli rendkívül hideg napokon, megsokszorozódnak a vízmérő elfagyási bejelentések, ezért hívjuk fel felhasználóink figyelmét, hogy néhány intézkedéssel a fagykárok megelőzhetőek. A vízvezeték elfagyása sok bosszúságot okozhat és a keletkező károk felszámolása komoly költséggel járhat. A fagykárok elkerülése céljából részletes tájékoztatót teszünk közzé, mely ide kattintva olvasható. Köszönjük, hogy ha odafigyel vízmérő aknája, vízmérője és belső ivóvízhálózata fagyelleni védelmére, mert a folyamatos szolgáltatás és a pontos vízmérés közös érdekünk - áll a DAKÖV Kft. közleményében.

DEEzen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.4800 )