Hír: Sikeres félévet zárt a Somogyi iskola
(Kategória: Intézményi hírek)
Küldte: Sajtóreferens
2018 február 21 szerda - 13:03:38


somogyi_imre_altalanos_iskola_abony_abony.hu_2018.jpgJóval az országos átlag fölött teljesítettek matematikából a nyolcadikos, somogyis tanulók a központi írásbeli felvételin. A vizsgán szerezhető összpontszámot tekintve is eredményesebbek voltak a hazai átlagnál.

- Tagozatos diákjaink mindkét tantárgyból kiváló eredményeket szereztek, de a matekosok kiugróan jól teljesítettek - számolt be lapunknak Kazinczyné Juhász Ildikó, az iskola igazgatója, aki rendkívül sikeresnek értékeli a nyolcadikosok felvételi vizsgájának végeredményét.

   Nem véletlenül nyújtottak ilyen kiváló teljesítményt a nebulók, hiszen évek óta emelt óraszámban folyik a matematikaoktatás a tagozatos osztályokban. A diákok minden tanévben eredményesen szerepelnek a területi és megyei matekversenyeken, ahol úgy „osztanak-szoroznak”, hogy többségük az országos döntőbe is továbbjut. Az intézményvezető most is egy örömhírről számolhatott be:

- Tanulóink közül hat csapat sikerrel vette az első megmérettetést a napokban, és már biztosan ott lesz a nyíregyházi országos matematikaverseny döntőjén, melyet nyár elején rendeznek meg. Április 11-én pedig mi adunk otthont a Megyei Alapműveleti Matematika Versenynek, melyen 9 város 11 iskolájából mintegy 164 diák vesz részt.   A tanulás mellett a testnevelés oktatásra - azon belül a kézilabda és atlétika sportágakra - is nagy hangsúlyt fektetnek az intézményben. A kézilabda diákolimpiai döntők már megkezdődtek, melyen a testnevelés tagozatos diákok rendszeresen szépen teljesítenek.

- Az alsó tagozatos diákok túl vannak a játékos sportversenyen, és elkezdték a felkészülést a tavaszi atlétika versenyekre. Bízom benne, hogy sok érmet szereznek majd - egészítette ki az előbbieket Kazinczyné Juhász Ildikó, majd hozzátette:

- A matematika és a testnevelés tantárgyakon kívül, több természet- és társadalomismereti tantárgyból (földrajz, biológia, történelem, magyar, szövegértés, környezetismeret stb.) készülnek a megyei, országos döntőkre a diákok.


Somogyiba hívogató - Programok nagycsoportos óvodások számára
(KLIKK a képre a nagyításért!)
 
Az eredményeken túl a felújításokról és a fejlesztési elképzelésekről is beszámolt az igazgatónő:

- Az önkormányzattal és a ceglédi tankerülettel közösen pályázatot nyújtottunk be kézilabdapálya kialakítására a Magyar Kézilabda Szövetséghez. Nagy szükségünk lenne egy új pályára, mert a jelenlegi bitumenes terület nagyon feltöredezett, ezért balesetveszélyes, így már nem használhatjuk testnevelési célokra. Bízunk benne, hogy nyer a pályázat. A Ceglédi Tankerületi Központ igyekszik lépést tartani a digitalizáció fejlődésével. Fodor Gábor tankerületi igazgató úr a digitális park növelését tűzte ki célul az iskolákban. Így nagy örömmel mondhatom, hogy sikerült szert tennünk közel 50 db új számítógépre, melyet már használatba is vettek a gyerekek. Projektorokat is kaptunk, így a következő tanévtől minden tanteremben rendelkezésre áll majd a digitális technika. A tankerület iskolaigazgatóival digitális továbbképzésen is részt vettünk a székesfehérvári Alba Innovár Digitális Élményközpontban. Szintén a tankerület jóvoltából megkezdődhetett a linóleumok cseréje a Radák úti iskolaegységünkben.

   A Somogyi Imre Általános Iskolában jelenleg 593 diák folytat tanulmányokat. A tavasz folyamán az első osztályosok beiskolázásával kapcsolatos teendők sora következik. Februárban szülői értekezletet tartanak a nagycsoportosok szülei részére, márciusban pedig a leendő elsős tanítónők nyílt előkészítő foglalkozásokra várják az óvodásokat.

Darányi Erika

8. osztályosok központi írásbeli felvételi eredményei
Matematika
Országos átlag18,3
Somogyi iskola átlaga21,14
t osztály átlaga20
m osztály átlaga25,22
Magyar nyelv
Országos átlag32,9
Somogyi iskola átlaga32,55
t osztály átlaga32,54
m osztály átlaga35,26
Összpontszám
Országos átlag51,2
Somogyi iskola átlaga54,55
t osztály átlaga52,54
m osztály átlaga60,48


Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.4793 )