Hír: KRESZ vizsgát tettek a Somogyis tanulók
(Kategória: közbiztonsági hírek)
Küldte: Sajtóreferens
2018 február 06 kedd - 14:16:10


kresz_vizsga_sulimoped_somogyi_abony_abony.hu_2018.jpgAz Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottság támogatásával a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Csoportja által koordinált "SuliMoped" programban résztvevő hallgatók teljesítették az első megmérettetést.

A program az idei tanévben az abonyi Somogyi Imre Általános Iskolában valósul meg. A kezdeményezés célja, hogy a 14. életévet betöltött tanulók díjmentesen segédmotoros-kerékpár vezetésére jogosító engedélyt szerezzenek. A programban az általános iskola 8. osztályos tanulói a tantervi órakereten kívül sajátítják el először az elméleti, majd a gyakorlati ismereteket.

Az "e-learning" típusú képzést követően az AM kategóriára vonatkozó KRESZ ismeretekből tettek sikeres vizsgát a gyerekek 2018. január 30-án, Cegléden.- Az első próbatételen 15 fő tett eredményes vizsgát: Brezvai Lőrinc, Csaba József, Csáki Henriett, Egedi Gerda, Gáspár Vivien, Hevesi Tamás, Kállai Bianka, Kincses Gábor József, Magyar Bálint, Molnár Luca, Pásztor Bianka, S. Tóth Tifani, Spolmin Flávió, Vesztróczi Zoltán és Vincze Péter. Akiknek most nem sikerült, azok február 22-én pótolhatják - tájékoztatott Pintér János, felkészítő pedagógus.


A program az elsősegély-nyújtási ismeretek elsajátításával folytatódik.

- Hétvégén elkezdődik a gyerekek számára a közúti elsősegélynyújtás tanfolyam, amit a Ceglédi Vöröskereszt munkatársai tartanak oktatási intézményünkben. Ebből február 10-én fognak vizsgázni a tanulóink - egészítette ki az előbbieket Pintér János, majd hozzátette:

- Márciusban a gyakorlati képzés (járműüzemeltetés, vagyis a "rutin") is elindul, amely a gyerekek részére biztonságos, zárt területen történik majd. Az eredményes rutin-vizsgát követően kezdődik számukra a forgalmi vezetés gyakorlata, amit Abony város közútjain fognak elsajátítani.


Az elméleti és gyakorlati számonkérés sikeres teljesítése utána a diákoknak lehetőségük nyílik arra, hogy megkapják első vezetői engedélyüket, mely maximum 50 cm3-es, legfeljebb 4kW teljesítményű segédmotoros-kerékpár (kettő, három illetve 4 kerekű) vezetésére jogosít. Ezen kívül lassú jármű és állati erővel vont jármű vezetésére használható.

Darányi Erika

Fotók: police.hu
Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.4761 )