Hír: SAJTÓKÖZLEMÉNY - Befejeződtek a Pingvines Óvoda energetikai korszerűsítési munkái
(Kategória: Önkormányzati hírek)
Küldte: Sajtóreferens
2018 január 09 kedd - 16:46:10


sajtokozlemeny_befejezodott_a_pingvines_ovoda_korszerusitese_2017-12-30.jpgAbony Város Önkormányzata a Széchenyi 2020 Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében 77,61 M Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el az Abonyi Pingvines Óvoda Bethlen G. út 3-5. és Bethlen G. út 8. sz. alatti tagintézményeinek épületenergetikai korszerűsítésére.
 
A beruházás a műszaki átadás-átvételi eljárás lezárásával 2017. december végén sikeresen befejeződött.

A KEHOP-5.2.9-16-2016-00125 azonosító számú projekt keretében, a közel 80 M Ft támogatás segítségével megvalósult a fenti két épület utólagos hőszigetelése, a zárófödém hőszigetelése, a homlokzati nyílászárók cseréje és a Bethlen G. út 3-5. szám alatti épületnél egy új napelemes rendszer kiépítése. A beruházásnak köszönhetően esztétikusabbá, komfortosabbá váltak az épületek. A fejlesztés eredményeként az intézmények üzemeltetési- és fenntartási költségei jelentős mértékben csökkenni fognak.
 
Abony Város Önkormányzata mindkettő tagintézmény esetében saját költségvetéséből biztosította a meglévő palafedés bontásának, a fedélszékek átalakításának és megerősítésének, valamint az új héjazat és új bádogos szerkezetek készítésének költségeit.
 
A képre kattintva megtekinthető a teljes sajtóközlemény!A képre kattintva fotógaléria nyílik a befejezett beruházásról.
 
A kivitelezési munkákat a közbeszerzési eljárás során kiválasztott nyertes pályázó, az abonyi székhelyű Generál-Kontakt Bt. végezte. A beruházás a szerződésben rögzített minőségben és határidőben készült el.
 
A projekt teljes bruttó költsége: 105,18 M Ft.
 
Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony köszönetét fejezi ki a Generál-Kontakt Bt-nek a kivitelezési munkák szakszerű elvégzéséért, valamint a projekt lebonyolításában résztvevőknek a közreműködésért.
 
A projektről bővebb információt a www.abony.hu honlapon olvashatnak (vagy ide kattintva).
 
 Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.4688 )