Hír: Ünnepi Képviselő-testületi ülés - Fotógalériával, videóval
(Kategória: Önkormányzati hírek)
Küldte: Sajtóreferens
2017 december 20 szerda - 19:12:12


Az idei esztendőben is az ünnepi Képviselő-testületi ülésen adták át a városi kitüntetéseket 2017. december 14-én, a Kultúra Háza színháztermében.

A napirendi pontok ezúttal is rendhagyóak voltak: Tabáni István Fonogram díjas magyar énekes, dalszerző előadóestjén kapcsolódhattak ki a meghívottak, aki különleges hangjával megörvendeztette a jelenlévőket.

Évértékelő beszédet tartott Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester. A város első asszonya prezentáción keresztül mutatta be a 2017-ben megvalósult beruházásokat, de kitért a jövő évi tervezett fejlesztésekre és tájékoztatást adott a folyamatban lévő pályázatokról is.A városi kitüntetések átadása, a díjazottak méltatása mindig az egyik legszebb eleme az ünnepségnek.

A díjazottakat Korbély Csabáné ny. Művelődési Ház igazgató méltatta. A kitüntetéssel együtt járó plakettet, oklevelet és pénzjutalmat a Képviselő-testület nevében Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és dr. Balogh Pál jegyző úr adták át.

„Jó tanuló, jó sportoló” kitüntetést kapott Fehér Eszter és Fehér Levente, akik jeles tanulmányuk mellett kiváló eredményeket szereztek a karate sportágban.

Országos és nemzetközi versenyeken nyújtott kiemelkedő teljesítményük elismeréseként „Abony Város Sportolója” kitüntetést vehetett át Komáromi Viktor birkózó, Molnár András fogathajtó és ifj. Tóth Sándor gokartozó.

Sensei Krupincza János, a Power Karate Sportegyesület alapítója sport- és sportedzői sokszínűségével emeli a város sportéletének színvonalát, Abony város hírnevét viszi a világ számos pontjára, mely méltóvá tette az „Abony Sportjáért” kitüntető cím elnyerésére.

Győri Enikő számára az „Abony Város Szociális Gondoskodásért” kitüntetést adományozták a szociális és gyermekjóléti ellátás területén végzett kiemelkedő munkájáért.

A bűnmegelőzés területén folytatott kiemelkedő színvonalú munkájáért „Abony Közbiztonságáért” kitüntetésben részesítették Kapás Béla rendőr törzszászlóst.

„Az Év Vállalkozója” díjjal tüntették ki a Pintér és Társa Kft-t. A vállalkozás nagyban hozzájárult a város népességmegtartó képességében erősödő, fejlődő Abony megteremtéséhez.

A kitüntetéseket minden évben a Képviselő-testület adományozza a beérkezett javaslatok figyelembevétele mellett. Célja, hogy elismerje a város fejlődésében, az emberi értékek gyarapításában kifejtett kimagasló, példamutató tevékenységeket.

Abony Város Önkormányzata és Abony város lakossága nevében szívből gratulálunk a díjazottaknak!

Szerző és Abony.hu fotók: Darányi Erika

Videós összefoglaló az ünnepi Képviselő-testületi ülésről:
 
A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást, hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
 
Kapcsolódó hírek:
„Jó tanuló, jó sportoló” kitüntetést kapott Fehér Eszter
Fehér Levente „Jó tanuló, jó sportoló” kitüntetésben részesült
Komáromi Viktor „Abony Város Sportolója” kitüntetést vett át
„Abony Város Sportolója” kitüntetést kapott Molnár András
Ifj. Tóth Sándor „Abony Város Sportolója” kitüntetést vehetett át
"Abony Sportjáért" díjjal tüntették ki Sensei Krupincza Jánost
"Abony Város Szociális Gondoskodásért” kitüntetett: Győri Enikő
Kapás Béla az „Abony Közbiztonságáért” kitüntetés idei díjazottja
"Az Év Vállalkozója" idén a Pintér és Társa Kft.

Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.4666 )