Hír: Átépítik az Apponyi úti birkózótermet
(Kategória: Önkormányzati hírek)
Küldte: Sajtóreferens
2017 december 17 vasárnap - 16:50:22


apponyi_uti_birkozoterem_atepitese_bovitese_felujitasa_abony_abony.hu_2017.jpgA Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával, valamint az önkormányzat költségvetéséből bővítik és felújítják az Apponyi úti birkózótermet. A sikeres pályázatot a húszéves Abonyi Birkózó Club nyújtotta be az önkormányzat tervei alapján.

Az épület leromlott állapota ellenére óriási kihasználtság mellett működik, naponta akár 200 gyermek is sportol a sportcsarnok telephelyén. Délelőtt iskolai testnevelés óráknak, délután birkózóedzéseknek ad helyet. Felújítása az elmúlt években égetővé vált, így a Képviselő-testület döntése alapján a tavalyi évben pályázatot nyújtottak be a létesítmény felújítására és bővítésére, de a projekt akkor nem kapott támogatást.

A Magyar Birkózó Szövetség idén szeptemberben értesítette az egyesületet a 20 millió Ft-os vissza nem térítendő támogatás megítéléséről. A támogatási szerződés december közepén aláírásra került. Az önkormányzat 31 millió Ft-al járul hozzá az edzőterem rekonstrukciós munkáihoz. Jelenleg ilyen állapotban van az épület

Az átépítési munkák I. üteme az alábbi feladatokat tartalmazza:
- bontási munkálatok elvégzése (az utca felőli földszintes kiszolgáló épületrész teljes egészében elbontásra kerül az edzőterem dél-nyugati főfalának külső síkjáig)
- vizesblokk kialakítása, szélfogó, közlekedő, sportszertár, lépcsőház kialakítása, az emelet kialakítása (63,42 m2). Az emeleten vizesblokkot, konditermet, szertárt, kazánházat, öltözőt építenek.

További források esetén, a munkálatok második ütemeként az edzőterem tetőfedésének cseréje, álmennyezet csere, szigetelés, homlokzati felületképzés, színezés, hőszigetelés és a padozat cseréje valósulhatna meg. Harmadik ütemben a tereprendezés és a parkoló kialakítása történhet meg.

Szerző: Darányi ErikaEzen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.4658 )