Hír: "Az Év Vállalkozója" idén a Pintér és Társa Kft. - Fotógalériával
(Kategória: Városi rendezvények)
Küldte: Sajtóreferens
2017 december 14 csütörtök - 20:55:58


pinter_es_tarsa_kft_ev_vallakozoja_abony_abonyhu_2017.jpgA hagyományokhoz híven az idei esztendőben is az ünnepi Képviselő-testületi ülésen adták át a városi kitüntetéseket 2017. december 14-én, a Kultúra Háza színháztermében.

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. évben „Az Év Vállalkozója” kitüntetést a Pintér és Társa Kft. számára adományozta.

A díjazott céget Korbély Csabáné méltatta, majd Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és dr. Balogh Pál jegyző úr átadták a kitüntetéssel járó plakettet és oklevelet a vállalkozás részéről megjelent Gyigor Sándor cégvezetőnek és Pintér Ritának. 

Pintér és Társa Kft. 2000-ben alakult meg. Pintér József a Kft. megálmodója néhány korábbi kollégájának /akik a korábbi vállalkozásában ipari tanulók voltak/ munkájuk elismeréseként részesedést adott a cégből és jelenleg három abonyi szakember, Pintér József, Gyigor Sándor és Sass Tamás szakágakra bontva irányítják a Kft-t.
 
 
A képre kattintva fotógaléria nyílik az ünnepi Képviselő-testületi ülésről.A folyamatos megrendelések alapján dolgozó Pintér és Társa kft. csőcsatlakozó idomok és csőkarimák gyártásával foglalkozik, amely a cég fő profilja. Alprofiljuk a csarnokgyártás, csarnokok építése.

A vállalkozás 2014-ben pályázott a telephelybővítésre, mely 59 millió Ft-os pályázati támogatással, több mint 100 millió Ft-os önrészből valósult meg a Ceglédi úton. Az új, 1500 m2-es csarnok több mint háromszorosa annak az épületnek, ahol korábban a termelés folyt. A jelenleg 39-46 főt foglalkoztató cég alkalmazottjai örülnek az új csarnoknak. A munkakörülmények is megváltoztak. A dolgozók érzik, hogy munkahelyük még biztosabbá vált azzal, hogy fejlődik a cég.

A kezdetekben kis létszámmal induló cég az évek hosszú sora alatt behálózta Magyarország egész területét, termékeik az ország számos pontjára eljutnak. Szállítanak külföldre is, kisebb számban Szlovákiába, Németországba, Csehországba, a fő szempont mégis az, hogy itthonra gyártsanak. A megrendelések zömében sürgős határidővel érkeznek, ezért azonnal gyártanak, majd a megrendelt terméket saját gépjárművel elszállítják a megrendelő részére az ország bármely területére és külföldre, akár 2000 km-re is. Az utolsó éves nettó árbevétele a cégnek meghaladta 2 millió eurót, azaz 660 millió Ft-ot. 


A vállalkozás felvásárolta a szomszédos ingatlanokat, egyrészt, hogy növeljék a védőtávolságokat a lakosság felé, másrészt, hogy legyen mozgástér. A zaj tekintetében a határértékeken belül mozognak.

Megszüntették az éjszaki és a hétvégi műszakokat is. A környékbeli emberekkel jó a viszonyuk köszönhetően annak, hogy megfelelő távolság van. Terveznek egy védő fásítást is, ami tovább segíti a zajszigetelést.

A Pintér és Társa Kft. jelentős támogatója a városi egyesületeknek, rendezvényeknek, sporteseményeknek. Saját labdarugó csapatával folyamatosan résztvevője a városi labdarúgó tornának.

A kft. dolgozóinak többsége a város rendszeres véradója, többen több alkalommal azonnali irányított véradáson is részt vesznek. Fentiek alapján a Pintér és Társa Kft. kapja az „Év vállalkozója” díjat.

Abony Város Képviselő-testülete „Az Év Vállalkozója” kitüntetést adományozhat azon abonyi székhelyű, illetve tevékenységüket részben vagy egészben Abonyban végző – köztartozás mentes - vállalkozók, vagy vállalkozások részére, amelyek az adott évben a város gazdasági potenciáljának javításával, a helyi foglalkoztatottság növelésével, minőségi munkahelyek létrehozásával, új vállalkozások bevonzásával, megtelepedésük ösztönzésével, a város jó hírnevének öregbítésével, a város nyújtotta szolgáltatások fejlesztésével, azok támogatásával, szponzorációval hozzájárultak egy élhetőbb, népességmegtartó képességében erősödő, fejlődő Abony megteremtéséhez.

Abony Város Önkormányzata és Abony város lakossága nevében szívből gratulálunk a Pintér és Társa Kft. vezetőinek és munkatársainak!

Szerző és Abony.hu fotók: Darányi Erika

Kapcsolódó hírek:
„Jó tanuló, jó sportoló” kitüntetést kapott Fehér Eszter
Fehér Levente „Jó tanuló, jó sportoló” kitüntetésben részesült
Komáromi Viktor „Abony Város Sportolója” kitüntetést vett át
„Abony Város Sportolója” kitüntetést kapott Molnár András
Ifj. Tóth Sándor „Abony Város Sportolója” kitüntetést vehetett át
"Abony Sportjáért" díjjal tüntették ki Sensei Krupincza Jánost
"Abony Város Szociális Gondoskodásért” kitüntetett: Győri Enikő
Kapás Béla az „Abony Közbiztonságáért” kitüntetés idei díjazottja
Ünnepi Képviselő-testületi ülés - Fotógalériával, videóval
 
 Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.4651 )