Hír: Kapás Béla az „Abony Közbiztonságáért” kitüntetés idei díjazottja - Fotógalériával
(Kategória: Városi rendezvények)
Küldte: Sajtóreferens
2017 december 14 csütörtök - 19:27:34


kapas_bela_abony_kozbiztonsagaert_abony_abonyhu_2017.jpgA hagyományokhoz híven az idei esztendőben is az ünnepi Képviselő-testületi ülésen adták át a városi kitüntetéseket 2017. december 14-én, a Kultúra Háza színháztermében.

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. évben „Abony Közbiztonságáért” kitüntetést adományozott Kapás Béla r. törzszászlós részére.

A díjazottat Korbély Csabáné méltatta, majd Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és dr. Balogh Pál jegyző úr átadták a plakettet, oklevelet és pénzjutalmat a kitüntetett részére.

Kapás Béla r. törzszászlós hivatásos szolgálatát a Ceglédi Rendőrkapitányság Abonyi Rendőrőrs állományában 2004-ben kezdte meg járőr beosztásban. 2008-tól körzeti megbízottként, majd 2012-től nyomozóként teljesít szolgálatot a Rendőrőrs állományában.

A képre kattintva fotógaléria nyílik az ünnepi Képviselő-testületi ülésről.Szolgálat ellátása során – figyelemmel arra is, hogy abonyi lakos – folyamatosan szívén viselte és viseli a város közbiztonságának alakulását. Ez is motiválta, amikor elsőként jelentkezett az „iskola rendőre” program bevezetésekor iskolarendőrnek, mely során évek óta szoros kapcsolatot tart a Kinizsi Pál Gimnázium és a Somogyi Imre Általános Iskola nevelőivel és diákjaival. Iskola rendőri tevékenységén túl a város egyéb oktatási intézményeiben is számos alkalommal tartott bűnmegelőzési és drogpreventációs előadásokat. Több alkalommal vett részt esetmegbeszéléseken, osztályfőnöki órákon, illetve tantestületi üléseken. 
 
Közvetlensége és segítőkészsége alapján a hivatkozott oktatási intézmények, valamint a város fiataljai bizalommal fordulnak hozzá esetleges problémáikkal. Folyamatosan tart kapcsolatot a város területén lévő lakásotthonok vezetőjével és az otthon lakóival annak érdekében, hogy megelőzzük és visszaszorítsuk a város lakosságát is irritáló, az otthon lakói részéről többször tapasztalt deviáns viselkedésformákat. 
 
 
Az évek óta tartó bűn- és drogmegelőzési tevékenysége során az Ő nevéhez fűződik a nagy népszerűségnek örvendő városi „drog prevenciós foci” megszervezése. A salgótarjáni bűnmegelőzési tábor szervezésében is aktívan kivette a részét.  Az elmúlt évben számos a fiataloknak szóló vetélkedőt szervezett, melyek közül a legnagyobb volumenű a városi drog prevenciós vetélkedő volt, amelyen 8 középiskolai csapat vett részt. Ezen tevékenységét 2017. évben is folyamatosan és magas színvonalon látja el. 
 
Az Ő munkájának is köszönhető, hogy az Abony Város területén elkövetett bűncselekmények száma 2012. évtől folyamatos csökkenést mutat. 
 
Fentiek alapján az „Abony Közbiztonságáért” kitüntető címet  Kapás Béla r. törzszászlós kapja.

Abony Város Képviselő-testülete „Abony Közbiztonságáért” kitüntetést adományozhat azon magánszemélynek, civil közösségnek, szervezetnek, amely a városban a bűnmegelőzés, katasztrófavédelem területén kiemelkedő színvonalú munkát végzett, elnyerve ezzel a város lakosságának közmegbecsülését.

Abony Város Önkormányzata és Abony város lakossága nevében szívből gratulálunk Kapás Bélának!

Szerző és Abony.hu fotók: Darányi Erika

Kapcsolódó hírek:
„Jó tanuló, jó sportoló” kitüntetést kapott Fehér Eszter
Fehér Levente „Jó tanuló, jó sportoló” kitüntetésben részesült
Komáromi Viktor „Abony Város Sportolója” kitüntetést vett át
„Abony Város Sportolója” kitüntetést kapott Molnár András
Ifj. Tóth Sándor „Abony Város Sportolója” kitüntetést vehetett át
"Abony Sportjáért" díjjal tüntették ki Sensei Krupincza Jánost
"Abony Város Szociális Gondoskodásért” kitüntetett: Győri Enikő
"Az Év Vállalkozója" idén a Pintér és Társa Kft.
Ünnepi Képviselő-testületi ülés - Fotógalériával, videóval

Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.4650 )