Hír: "Abony Város Szociális Gondoskodásért” kitüntetett: Győri Enikő - Fotógalériával
(Kategória: Önkormányzati hírek)
Küldte: Sajtóreferens
2017 december 14 csütörtök - 19:12:29


gyori_eniko_abony_varos_szocialis_gondoskodasert_abony_abonyhu_2017.jpgA hagyományokhoz híven az idei esztendőben is az ünnepi Képviselő-testületi ülésen adták át a városi kitüntetéseket 2017. december 14-én, a Kultúra Háza színháztermében.

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. évben „Abony Város Szociális Gondoskodásért” kitüntetést adományozott Győri Enikő részére.

A díjazottat Korbély Csabáné méltatta, majd Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és dr. Balogh Pál jegyző úr átadták a plakettet, oklevelet és pénzjutalmat a kitüntetett részére. 

Győri Enikő 1982 szeptemberében az Egészségügyi Főiskola elvégzése után jött Abonyba dolgozni körzeti védőnőként, majd két lánya születése után 1992-től az akkor alakuló családsegítő szolgálatnál folytatta a munkáját családgondozóként és intézményvezető helyettesként.

A képre kattintva fotógaléria nyílik az ünnepi Képviselő-testületi ülésről.A családsegítő szolgálat egy újonnan induló szociális és mentálhigiénés alapellátás volt, melynek a sikeres működéséhez segítő attitűdjével nagyban hozzájárult. Az új ismeretek 
elsajátítása érdekében a családi és munkahelyi feladatai mellett két új diplomát szerzett:

1994-ben az Államigazgatási Főiskola szociálpolitikai szakigazgatás-szervezői szakán diplomázott. 1998-ban a Testnevelési Egyetemen mentálhigiénés szakember végzettséget kapott, mert számára mindig is fontosak voltak a személyes kapcsolatok, az emberek megértése, lelki támogatása. 2003-ban szociális szakvizsgát tett családsegítésből.
 
A szociális és gyermekvédelmi ellátások fejlődésével 1997-től Abonyban is létrejött a gyermekjóléti szolgálat, melynek szakmai vezetője lett. Külön említést érdemel az a módszeres kitartás, amivel a gyermekjóléti szolgáltatást szervezte és szakmailag ismertté tette. Ezt mutatja az is, hogy a szolgálat két évig módszertani intézményként működött Pest megye keleti régiójában.


Napi munkájában családokkal és gyerekekkel foglalkozott, a nyári gyermektábor megszervezése és lebonyolítása is a nevéhez fűződik. Hátrányos helyzetű gyerekek számára is tartott már csoportfoglalkozásokat a szocializációjuk elősegítése érdekében.

2017 februárjában visszatért eredeti munkájához, iskola védőként dolgozik a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskolában. A Kék Madár Jóléti Alapítvány kuratóriumi titkáraként a város civil életében is aktívan tevékenykedik.

Abony Város Képviselő-testülete „Abony Város Szociális Gondoskodásért” kitüntetést adományozhat azon magánszemélynek, civil közösségnek, szervezetnek, amely a városban a szociális és gyermekjóléti ellátás területén kiemelkedő munkát végzett és ezzel hozzájárult az ellátás színvonalának emeléséhez.

Abony Város Önkormányzata és Abony város lakossága nevében szívből gratulálunk Győri Enikőnek!

Szerző és Abony.hu fotó: Darányi Erika

Kapcsolódó hírek:
„Jó tanuló, jó sportoló” kitüntetést kapott Fehér Eszter
Fehér Levente „Jó tanuló, jó sportoló” kitüntetésben részesült
Komáromi Viktor „Abony Város Sportolója” kitüntetést vett át
„Abony Város Sportolója” kitüntetést kapott Molnár András
Ifj. Tóth Sándor „Abony Város Sportolója” kitüntetést vehetett át
"Abony Sportjáért" díjjal tüntették ki Sensei Krupincza Jánost
Kapás Béla az „Abony Közbiztonságáért” kitüntetés idei díjazottja
"Az Év Vállalkozója" idén a Pintér és Társa Kft.
Ünnepi Képviselő-testületi ülés - Fotógalériával, videóval

Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.4649 )