Hír: "Abony Sportjáért" díjjal tüntették ki Sensei Krupincza Jánost - Fotógalériával
(Kategória: Önkormányzati hírek)
Küldte: Sajtóreferens
2017 december 14 csütörtök - 19:03:23


krupincza_janos_abony_sportjaert_abony_abonyhu_2017.jpgA hagyományokhoz híven az idei esztendőben is az ünnepi Képviselő-testületi ülésen adták át a városi kitüntetéseket 2017. december 14-én, a Kultúra Háza színháztermében. 
 
Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. évben „Abony Sportjáért” kitüntetést adományozott Sensei Krupincza János részére. A díjazottat Korbély Csabáné méltatta, majd Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és dr. Balogh Pál jegyző úr átadták a plakettet, oklevelet és pénzjutalmat a kitüntetett részére.

Sensei Krupincza János 1983. október 18. napján alapította a Power Karate Sportegyesületet. Alapításakor 16 gyermekkel kezdte el a foglalkozásokat, ez a szám évről évre növekedett. A Power Karate SE Sensei Krupincza János vezető edzői tevékenysége során jobb és szebb eredményeket tudott felmutatni.

A képre kattintva fotógaléria nyílik az ünnepi Képviselő-testületi ülésről.A vezető edzői munkája mellett 2006-2008. évben elvégezte a Testnevelési Főiskola karate edzői szakát. Az edzői munkája mellett felkészült sportolóként is részt vesz a világszervezet szemináriumain, melynek során a japán fővárosban, Tokióban sikeres 4 danos mestervizsgát tett. A versenyzői pályafutása során 1999. év országos bajnokságának 3. helyezettje lett és a nemzetközi szenior bajnoki címet is elnyerte 2007 évben.

Edzői munkája során 2003. évben a Power karate SE csapata első helyen végzett az országos magyar bajnokságban. Az elmúlt évtized alatt számos karatéka nyert diákolimpiákon, utánpótlás magyar bajnokságokon, valamint kiemelt utánpótlás világkupákon.


Sensei Krupincza János edzői munkájának a 2017. év különleges eredményeket hozott. A tavaszi diákolimpián négy bajnoki cím, öt második hely és három harmadik helyezéssel tértek haza a karatékák.

Diákolimpiai területi selejtező viadalról három első, két második helyezéssel jöttek haza. Országos diákolimpiai döntőben résztvevők egy első, két második és négy harmadik hellyel büszkélkedhettek.

A Dream Cup World 2017. világkupa versenyen, amelyet a magyar fővárosban Budapesten rendeztek meg, az abonyi tanítványok egy első világkupa győzelem, valamint két második helyezéssel örvendeztették meg Abony városát.

Sensei Krupincza János elkötelezett híve annak, hogy Abony városában a kyokusin karate sport minél szélesebb körben szerethető sporttá váljon. Jelenleg 80 tanítványa van az 5 éves korosztálytól a 60 éves korúakig.

Sensei Krupincza János Abony Város hírnevét viszi a világ számos pontjára. Sport és sportedzői sokszínűségével emeli a város sport életének színvonalát, mely méltóvá teszi az „Abony Sportjáért” kitüntetés cím elnyerésére.

Abony Város Képviselő-testülete „Abony Sportjáért” díjat adományozhat azon edzőnek, oktatónak, sportvezetőnek, aki országos vagy nemzetközi versenyen kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolókat felkészített.

Abony Város Önkormányzata és Abony város lakossága nevében szívből gratulálunk Sensei Krupincza Jánosnak!

Szerző és Abony.hu fotók: Darányi Erika

Kapcsolódó hírek:
„Jó tanuló, jó sportoló” kitüntetést kapott Fehér Eszter
Fehér Levente „Jó tanuló, jó sportoló” kitüntetésben részesült
Komáromi Viktor „Abony Város Sportolója” kitüntetést vett át
„Abony Város Sportolója” kitüntetést kapott Molnár András
Ifj. Tóth Sándor „Abony Város Sportolója” kitüntetést vehetett át
"Abony Város Szociális Gondoskodásért” kitüntetett: Győri Enikő
Kapás Béla az „Abony Közbiztonságáért” kitüntetés idei díjazottja
"Az Év Vállalkozója" idén a Pintér és Társa Kft.
Ünnepi Képviselő-testületi ülés - Fotógalériával, videóval

Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.4648 )