Hír: Ifj. Tóth Sándor „Abony Város Sportolója” kitüntetést vehetett át - Fotógalériával
(Kategória: Városi rendezvények)
Küldte: Sajtóreferens
2017 december 14 csütörtök - 18:41:35


A hagyományokhoz híven az idei esztendőben is az ünnepi Képviselő-testületi ülésen adták át a városi kitüntetéseket 2017. december 14-én, a Kultúra Háza színháztermében. 
 
Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. évben az „Abony Város Sportolója” kitüntetést adományozta ifj. Tóth Sándor számára. A díjazottat Korbély Csabáné méltatta, majd Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és dr. Balogh Pál jegyző úr átadták a plakettet, oklevelet és pénzjutalmat a kitüntetett részére. 
 
Ifj. Tóth Sándor, az abonyi Kinizsi Pál Gimnázium 11. osztályos tanulója megnyerte az MNASZ Országos Amatőr Gokart Bajnokság HCK-I. kategória bajnoki címét, igy Ő lett a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Hobby Cart Kupa I. kategória magyar bajnoka.

A képre kattintva fotógaléria nyílik az ünnepi Képviselő-testületi ülésről.2014 augusztusában kezdte űzni a sportot, azonban Hollandiában és Belgiumban például a gyerekek már egészen kis korukban megismerkednek a vezetéssel. Apa és fia rendszerint Nyársapáton készülnek a gokartversenyekre, ám nemzetközi szintű felkészülés biztosító pálya Magyarországon kevés van.
 
Sándor (Sanci) még csak a 17 éves (!) mégis a magyar gokartozás egyik reménysége.  2016-ban még ezüstérmes versenyző eredményeivel méltó tekintélyt vívott ki versenytársai és a szakosztály körében is. 


Ünnepélyes díjkiosztó gála keretében 2017. január 7-én vehette át a bajnoki címét, ahol egyúttal felkerült a mindenkori bajnokok falára és indulhatott a Bajnokok tornáján is. Bajnoki címével lehetősége nyílt részt venni a madridi gokart világbajnokságon, melyet 2017. július 25-30. között rendeztek meg a spanyol fővárosban. A világ 200 legjobb versenyzője képviseltette magát ezen a versenyen. Ifj. Tóth Sándor élete első világbajnokságán összetettben, junior korosztályban a 12. helyet szerezte meg, bekerült a világ 64 legjobb versenyzője közé, valamint a vb hetedik versenyének leggyorsabb körét is ő teljesítette.

Abony Város Képviselő-testülete „Abony Város Sportolója” díjat adományozhat azon sportolók részére, akik az adományozást megelőző évben országos vagy nemzetközi versenyeken kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

Abony Város Önkormányzata és Abony város lakossága nevében szívből gratulálunk ifj. Tóth Sándornak!

Szerző és Abony.hu fotó: Darányi Erika

Kapcsolódó hírek:
„Jó tanuló, jó sportoló” kitüntetést kapott Fehér Eszter
Fehér Levente „Jó tanuló, jó sportoló” kitüntetésben részesült
Komáromi Viktor „Abony Város Sportolója” kitüntetést vett át
„Abony Város Sportolója” kitüntetést kapott Molnár András
"Abony Sportjáért" díjjal tüntették ki Sensei Krupincza Jánost
"Abony Város Szociális Gondoskodásért” kitüntetett: Győri Enikő
Kapás Béla az „Abony Közbiztonságáért” kitüntetés idei díjazottja
"Az Év Vállalkozója" idén a Pintér és Társa Kft.
Ünnepi Képviselő-testületi ülés - Fotógalériával, videóval

Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.4647 )