Hír: „Abony Város Sportolója” kitüntetést kapott Molnár András - Fotógalériával
(Kategória: Önkormányzati hírek)
Küldte: Sajtóreferens
2017 december 14 csütörtök - 18:36:35


A hagyományokhoz híven az idei esztendőben is az ünnepi Képviselő-testületi ülésen adták át a városi kitüntetéseket 2017. december 14-én, a Kultúra Háza színháztermében.

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. évben az „Abony Város Sportolója” kitüntetést adományozta Molnár András számára. A díjazottat Korbély Csabáné méltatta, majd Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és dr. Balogh Pál jegyző úr átadták a plakettet, oklevelet és pénzjutalmat a kitüntetett részére. 

Molnár András az Abonyi Lovas Klub versenyzője. A régi bevált jól teljesítő Rudas ló halála miatt Molnár András az idén új fogatot épített. Már az első versenyeken is látszott, hogy jó adottságú, gyors csődör került a fogatba. Az első két versenyén rögtön a dobogó 3. fokára sikerült kerülnie az igen népes mezőnyben. Az abonyi éjszakai versenyben II. helyezett lett hibátlan hajtással, 1 másodperccel lemaradva az I. helyezettől.

A képre kattintva fotógaléria nyílik az ünnepi Képviselő-testületi ülésről.Másnap szintén hibátlan hajtással sikerült a legjobbnak lennie. Ezt a teljesítményt a következő versenyen is megismételte és I. helyezett lett. Ezt követően a megyei döntőn Jászberényben az éves eredményei alapján,  a legjobb megyei hajtóként  a dobogó II. fokára állhatott egy ponttal lemaradva az első helyezettől. Tamásiban, egyhuzamban immár 7. alkalommal sikerült az országos döntőbe jutni. Molnár András felkészülése szabadidejében az Abonyi Lovas Klub két tagját sikeresen készítette fel a fogathajtó rajtengedély vizsgára, amin mind a ketten kiválóan megfeleltek. Ezen eredményei alapján javasoltuk az „Abony Város Sportolója” címre.


Abony Város Képviselő-testülete „Abony Város Sportolója” díjat adományozhat azon sportolók részére, akik az adományozást megelőző évben országos vagy nemzetközi versenyeken kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

Abony Város Önkormányzata és Abony város lakossága nevében szívből gratulálunk Molnár Andrásnak!

Szerző és Abony.hu fotó: Darányi Erika

Kapcsolódó hírek:
„Jó tanuló, jó sportoló” kitüntetést kapott Fehér Eszter
Fehér Levente „Jó tanuló, jó sportoló” kitüntetésben részesült
Komáromi Viktor „Abony Város Sportolója” kitüntetést vett át
Ifj. Tóth Sándor „Abony Város Sportolója” kitüntetést vehetett át
"Abony Sportjáért" díjjal tüntették ki Sensei Krupincza Jánost
"Abony Város Szociális Gondoskodásért” kitüntetett: Győri Enikő
Kapás Béla az „Abony Közbiztonságáért” kitüntetés idei díjazottja
"Az Év Vállalkozója" idén a Pintér és Társa Kft.
Ünnepi Képviselő-testületi ülés - Fotógalériával, videóval

Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.4646 )