Hír: Szivárvány ovisok lepték el a Mészáros Vendéglőt - Fotógalériával
(Kategória: Intézményi hírek)
Küldte: Sajtóreferens
2017 december 14 csütörtök - 13:07:11


Második alkalommal voltunk vendégei Mikulás nap alkalmából a Mészáros vendéglőnek. December hetedikén délelőtt fejedelmi terítékkel várta Pista bácsi a gyerekeket, és az őket kísérő felnőtteket.

Pogácsával, diós, mákos, almás hajtottal fogadott bennünket, és citromos tea gőzölgött a megterített asztalokon. A finomságokból mindenki bőven fogyaszthatott, s jó volt látni a „rossz evő” csemetéket a kiadós reggeli közben. Elmaradhatatlan része volt a programnak a mézeskalács díszítés. Az első technikai információk után a nagyobbak egyedül mintázták a mézeskalács bábukat, a kisebbeknek a felnőttek segítettek egyedivé varázsolni a kész figurákat.

Legnagyobb meglepetésünkre lovas hintón megérkezett maga a Mikulás is. Verssel, énekkel köszöntöttük, majd egyenként  szólította a gyerekeket, és adta át a személyre szóló ajándékot. Név szerint szólította, és csomaggal jutalmazta az éppen műszakban dolgozó szakácsot, konyhalányokat, pincéreket, sőt magát a vendéglő tulajdonost is. Jó volt látni a csillogó szemeket, mosolygós tekinteteket. A magam, a gyerekek, és szüleik nevében köszönöm Mészáros Istvánnak, ezt a gyerekek számára felejthetetlen napon.

Az Abony.hu-nak beszámolt Kalászné Vámos Katalin intézményvezető.

A képre kattintva fotógaléria nyílik!

Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.4642 )