Hír: Több abonyi ingatlanba is betört - Elfogták és előállították az abonyi tolvajt
(Kategória: közbiztonsági hírek)
Küldte: Sajtóreferens
2017 december 13 szerda - 16:42:35


A Ceglédi Rendőrkapitányság Abonyi Rendőrőrse nyomozást folytat lopás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 22 éves abonyi lakos ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján Zs. A. megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2017. október 8-án 14 óra és 15 óra 30 perc között az egyik kiskapu nélkül ellátott Bicskei úti ingatlanra bement, majd a bejárati ajtó lakatpántját leszakítva bejutott a lakásba is. Ezután a lakásban a sértett szobájából a szekrényen lévő polcról eltulajdonított egy játékkonzolt a benne lévő lemezzel együtt, valamint egy beltéri egységet.A nyomozás során elvégzett adatgyűjtés és tanúkutatás eredményeképpen megállapítást nyert, hogy a 22 éves férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2017. október 22-én 23 óra és 2017. október 23-án 8 óra között egy Török Ignác utcában található családi ház drótkerítését felfeszítette és az épületek közötti - záratlan, fedett - átjáróból eltulajdonított egy rotációs kapát.

Fentieken túl megállapítást nyert az is, hogy az abonyi férfi 2017. november 1-jén 19 óra és 2017. november 2-án 10 óra körül a Bicskei úti ingatlan ablakát betörve, oda bemászott és a hálószobából eltulajdonított egy LCD tévét, valamint egy teáskancsót, amelyben több ezer forint készpénz volt. 

A nyomozás során az eltulajdonított rotációs kapa lefoglalásra és a sértett számára visszaadásra került.

A rendőrök Zs. A.-t elfogták, előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták. A gyanúsított a kihallgatása során beismerő vallomást tett. A Ceglédi Rendőrkapitányság Abonyi Rendőrőrse vele szemben lopás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

Abony.hu információ
Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://www.abony.hu/news.php?extend.4640 )